Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Feltételezett anyagyilkost vettek őrizetbe

2004.10.14. 12:56
Beismerő vallomást tett az a férfi, aki a gyanú szerint megölte, majd elásta édesanyját. Az eset még 2001-ben történt, az anya távolléte csak később tűnt fel a környékbelieknek.
Elfogták azt a 44 éves férfit, aki három évvel ezelőtt saját bevallása szerint egy ceglédi tanyán veszekedés közben megölte 78 éves édesanyját, és a holttestet pedig elásta a kertben, közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság őrnagya csütörtökön.

Sokáig nem derült ki

Kovácsics Tamás elmondta, a gyilkosság 2001 nyarán történt, amikor az édesanyjával közös háztartásban élő 44 éves vállalkozó a gyanú szerint szóváltásba keveredett 78 éves édesanyjával, s a veszekedés közben súlyosan bántalmazta az idős asszonyt, aki később belehalt súlyos sérüléseibe. A fia megijedt, és áldozatát a háztól néhány méterre, a kertben elásta.

A szomszédoknak egy idő után feltűnt az asszony hiánya, ám kérdésükre a férfi hol azt válaszolta, hogy éppen nincs otthon az édesanyja, hol azt, hogy elköltözött. Nyugdíját végig ő vette fel.

Tíz évet kaphat

Valaki később bejelentést tett a rendőrségen az asszony eltűnéséről, s ezért augusztusban a férfit beidézték a ceglédi rendőrkapitányságra, ahol azonban nem jelent meg. Emiatt körözést adtak ki ellene, de a férfi lakhelyét állandóan változtatva igyekezett eltűnni.

Végül néhány napja egy székesfehérvári lakótelepen fogták el. A büntetett előéletű férfi azóta beismerő vallomást tett. A rendőrség most kezdeményezi előzetes letartóztatását emberölés bűntettének alapos gyanújával, amelyért akár tíz év börtönbüntetést is kiszabhat rá a bíróság.