Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Családi terror Csörötneken

2006.05.25. 18:45
Fegyverrel fenyegette és zaklatta nevelt lányait egy férfi a Vas megyei Csörötneken, ellene kiskorú veszélyeztetése és lőfegyverrel való visszaélés alapos gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség, közölte Körmend város rendőrkapitánya csütörtökön.

Több éven át szexuálisan zaklatta nevelt lányait, sőt nemegyszer fegyverrel bírta őket jobb belátásra a rendőrség gyanúja szerint egy férfi Vas megyében. A 63 éves férfi nyolc éve zaklatta szexuálisan 12 éves és 16 éves nevelt lányait, ruhátlanul melléjük feküdt az ágyba, mutogatta magát, próbálta őket közösülésre bírni. Többször bántalmazta, folyamatosan félelemben tartotta családtagjait, élettársát és az asszonnyal közös kilenc éves kisfiukat is.

"Állampolgári bejelentés alapján indítottunk rendőrségi vizsgálatot, amelynek során háromrendbeli kiskorú veszélyeztetésének gyanúját és ötrendbeli lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélést állapítottunk meg" - mondta a körmendi rendőrkapitány.

Szendrődi Barnabás tájékoztatása szerint a férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A napokban előzetes letartóztatásba helyezett férfinak az engedély nélkül tartott légpuskái és átalakított flóbertpisztolyai miatt is felelnie kell majd.