Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nyomozás a kaposvári APEH-nél

2008.05.06. 10:54
Nyomozás indult az APEH kaposvári hivatalánál, miután február végén négy vezető munkaviszonyát szüntették meg, és bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek. A rendőrség mellett a vám- és pénzügyőrség, valamint az APEH is indított vizsgálatot pénzmosás és hivatali visszaélés gyanújával.

Pénzmosás és hivatali visszaélés miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Vám- és Pénzügyőrség Dél-dunántúli Regionális Parancsnoksága a kaposvári adóhatóságnál. Egyelőre tanúkat hallgatnak ki, és az iratokat vizsgálják át. Emellett az adóhivatal is tart belső vizsgálatot.

Február végén négy kaposvári adóhivatali vezető munkaviszonyát szüntette meg az APEH. A Dél-Dunántúli Regionális APEH-igazgatóságon indított belső vizsgálat azt állapította meg, hogy a vezető munkatársak helyzetükkel össze nem egyeztethető gyakorlatot folytattak, ezért elbocsátották őket. A hivatal közleményében akkor azt írta, hogy büntetőfeljelentés is tett azokban az esetekben, amelyekben bűncselekmény gyanúja merült fel, de bővebbet nem közöltek.

A nyomozást két hatóság folytatja. Az egyiket pénzmosás miatt a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Dunántúli Parancsnoksága, mondta Oletics Zoltán, a parancsnokság sajtófelelőse. A másikat hivatali visszaélés és egyéb más bűncselekmények miatt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, tájékoztatott Zsobrák Péter, a rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Mindkét esetben ismeretlen tettes ellen nyomoznak: tanúkat hallgattak és hallgatnak ki, valamint hivatali okmányokat, iratokat vizsgálnak át. A négy elbocsátott vezetőt is tanúként hallgatták ki, őket eddig nem gyanúsították meg.

A két hatósággal párhuzamosan az adóhivatal is tart belső vizsgálatot, közölte Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője. Hozzátette, a négy vezető helyére belső átszervezés után új vezetőket neveztek ki. Az ügyről részleteket csak a vizsgálat lezárása után mondanak.