Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Nyomoznak az államtitkár kisfiának balesete miatt

2008.05.21. 17:08
Gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó, súlyos testi sértés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a dabasi rendőrség Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkárának óvodás kisfia égési balesete miatt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szocialista politikus Erik nevű kisfia egy kerti grillsütésen történt balesetben szenvedett életveszélyes égési sérüléseket, és május 11-től a Bethesda gyermekkórház égési osztályán kezelik, írta szerdai számában a Blikk.

A BRFK szóvivője az MTI-vel szerda délután azt közölte: hivatalból megvizsgálták a balesetet, és az ügyet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) hatáskörébe utalták.

Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője a távirati irodának azt mondta: a baleset még pünkösd vasárnap az államtitkár gyáli családi házának udvarán történt.

A kisfiú súlyos égési sérüléseket szenvedett, tudomásuk szerint állapota életveszélyes, de a kórháztól még nem kapták meg a hivatalos tájékoztatást.

A szóvivő azt mondta, a dabasi rendőrkapitányság bűnügyi vizsgálati osztályának munkatársai megkezdték az adatgyűjtést, a helyszíni szemlét és a tanúkihallgatást, de várhatóan szakértői véleményre is szükség lesz.

Arató Gergely sem a napilapnak, sem a távirati irodának nem kívánt nyilatkozni az ügyben.