Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A legjobb arab anya kerestetik

2002.09.09. 13:25
Még mondják, hogy az arabok nem vidám népek! A háború árnyékában is sorra rendezik a mulatságosabbnál mulatságosabb vetélkedőket. Jelenleg épp a legjobb arab anya, és az ideális család címéért lehet pályázni a Dubai "shopping festival" keretében.
Hogy miért kell a vásárlást ünnepelni, arra most ne térjünk ki, de az eseményből valószínűsíthető, hogy az arab nők még sincsenek mindenhol annyira elnyomva, mint azt a laikus gondolná. A BBC tudósítója szerint az esemény keretében rendezett verseny hatalmas érdeklődésre tarthat majd számot.

De milyen is egy jó anya? Ha a fogyasztás centrikus nyugati világképből indulunk ki, akkor a válasz valószínűleg az, hogy rengeteget keres, és a névjegykártyáján szereplő adatokból nem állapítható meg, hogy férfi-e, vagy nő. Ha mondjuk hazánk szociális berendezkedését vesszük alapul, akkor a töltött káposzta mestere, és három gyereket plusz egy babakocsit vígan elnavigál egy BKV buszon. Mik azonban az arab világ szükségletei? A verseny kiírásában az is egy értékelendő kategória például, hogy miként ülteti el az anya a vallásosság magvát csemetéiben. Persze a szervezők plurálisak maradtak, a vallás mibenlétét elvileg nem vizsgálják.

Követelmények

A pályázóknak legalább negyvenöt évesnek kell lenniük és az arab világból kell hogy származzanak. Mindemellett be kell nyújtaniuk egy legalább öt oldalas pályázati anyagot, melyben eddigi eredményeiket, és egyedülállóságukat taglalják. Pluszpontokat azzal lehet bezsebelni, ha a férjjel és családjával gyümölcsöző kapcsolatot tudnak felmutatni. Aki kedvet kapott egy hasonló megmérettetéshez, az bizonyára örül a hírnek, hogy a szervezők azt tervezik, hogy a versenyt az egész világra kiterjesztik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!