Alfréd
-2 °C
2 °C

Nyolc halott egy Arad környéki balesetben

2006.10.24. 10:15
Nyolcan életüket vesztették egy közlekedési balesetben keddre virradó éjjel a romániai Arad környékén lévő faluban, Odvosban.

A Realitatea román televízió jelentése szerint az áldozatok egy kisbusz utasai közül kerültek ki, amely előzés közben összeütközött egy kamionnal, és egy lakóháznak vágódott, betörve a falat.

A jármű két másik utasa súlyosan megsérült.

Odvos faluban történt a baleset

A 7-es országúton történt a baleset Odvos falu közelében. A kamion a saját sávjában szabályosan haladt. A kisbusz sofőrje előzésbe kezdett egy olyan helyen, ahol ez tilos volt, és meg sem győződött arról, hogy az előzés lehetséges-e.

Az egyik súlyos sérültet egy aradi kórházba szállították, állapota kritikus a román hírforrás szerint. Ennek a 48 éves nőnek a lépe repedt meg, egy 38 éves másik nő pedig sokszoros törésekkel került kórházba, de az ő állapota stabil - az aradi kórház tájékoztatása szerint. A mikrobuszban tízen voltak, Bukarestből tartott Arad felé. A sofőr és hét másik utas a helyszínen meghalt.

A kisbusz sofprje volt a felelős

A baleset felelőse a rendőrség szerint a kisbusz sofőrje volt, hiszen olyan helyen kezdett előzésbe, ahol ez tilos.

A kisbusz belerohant egy odvosi lakóházba. A háztulajdonos a fiával együtt aludt, amikor a baleset történt. Kirohant a lakásból, és meglátta a vérző sofőrt. Segített később kihúzni a kamionból annak vezetőjét is - mondta el a Libertatea TV-nek.