Lezárták a rakpartot

2002.03.24. 14:37
A Duna rohamosan emelkedő vízállása miatt vasárnap este lezárták a forgalom elől a budai és a pesti rakpartot. Az itt parkoló autókat elvontatták.
Lezárták a rakpartot a pesti és a budai oldalon is vasárnap a kora esti órákban a fővárosban, ezért arra kérik az ott parkoló autók tulajdonosait, sürgősen vigyék gépjárműveiket biztonságos helyre - közölte Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője.

Buda után Pest

A hatóságok vasárnap délelőtt 11 órakor a fővárosban 634 centiméteres vízállást mértek, ezért úgy döntöttek, hogy a budai rakpart már korábban lezárt Margit híd - Mozaik utca közötti szakasza mellett, vasárnap 17 órától, a Margit híd - Lágymányosi híd közötti útvonalat, 19 órától pedig a teljes pesti rakpartot is elzárják a forgalom elől.

Drága őrzési díj

A BRFK sajtóügyeletének tájékoztatása szerint az adott rakpartszakaszok lezárása után azonnal megkezdik a gépjárművek elszállítását a XIV. kerület, Írottkő parkban lévő telephelyre. Onnan a forgalmi engedély, a jogosítvány, illetve a tulajdonjogot megnyugtatóan igazoló egyéb dokumentumok felmutatásával lehet elvinni a gépjárműveket. Vasárnap a személygépkocsit 8 340 forint, a teherautót 24 020 forint kifizetése ellenében lehet átvenni, és ez a költség naponta 500 forinttal növekszik mindkét járműtípus esetében.

Érdeklődni lehet a 383-07-00, illetve a 383-07-70-es telefonszámokon.

Több napig zárva

- A rakpartok a fővárosban bizonyára napokig zárva lesznek. Az ár elvonulása után a közterület-fenntartó letakarítja a hordalékot, uszadékfát, és csak ezt követően lehet megnyitni a forgalom előtt ezeket az útvonalakat - fűzte hozzá Szegedi Péter.

  • Tippek
  • Hírek