Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezárták a rakpartot

2002.03.24. 14:37
A Duna rohamosan emelkedő vízállása miatt vasárnap este lezárták a forgalom elől a budai és a pesti rakpartot. Az itt parkoló autókat elvontatták.
Lezárták a rakpartot a pesti és a budai oldalon is vasárnap a kora esti órákban a fővárosban, ezért arra kérik az ott parkoló autók tulajdonosait, sürgősen vigyék gépjárműveiket biztonságos helyre - közölte Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője.

Buda után Pest

A hatóságok vasárnap délelőtt 11 órakor a fővárosban 634 centiméteres vízállást mértek, ezért úgy döntöttek, hogy a budai rakpart már korábban lezárt Margit híd - Mozaik utca közötti szakasza mellett, vasárnap 17 órától, a Margit híd - Lágymányosi híd közötti útvonalat, 19 órától pedig a teljes pesti rakpartot is elzárják a forgalom elől.

Drága őrzési díj

A BRFK sajtóügyeletének tájékoztatása szerint az adott rakpartszakaszok lezárása után azonnal megkezdik a gépjárművek elszállítását a XIV. kerület, Írottkő parkban lévő telephelyre. Onnan a forgalmi engedély, a jogosítvány, illetve a tulajdonjogot megnyugtatóan igazoló egyéb dokumentumok felmutatásával lehet elvinni a gépjárműveket. Vasárnap a személygépkocsit 8 340 forint, a teherautót 24 020 forint kifizetése ellenében lehet átvenni, és ez a költség naponta 500 forinttal növekszik mindkét járműtípus esetében.

Érdeklődni lehet a 383-07-00, illetve a 383-07-70-es telefonszámokon.

Több napig zárva

- A rakpartok a fővárosban bizonyára napokig zárva lesznek. Az ár elvonulása után a közterület-fenntartó letakarítja a hordalékot, uszadékfát, és csak ezt követően lehet megnyitni a forgalom előtt ezeket az útvonalakat - fűzte hozzá Szegedi Péter.