Mátyás
-6 °C
1 °C

Áramkimaradások voltak a vihar miatt

2005.01.31. 22:48
A nagyerejű széllökések összeérintették a nagyfeszültségű vezetékeket, ezért este 7 órától áramkimaradások voltak Pest megyében és a fővárosban. Az ELMÜ szóvivője szerint a vihar este 11 óra körül elhagyja a megyét, és megszünik az áramkimaradás a térségben.

Este hét órától rendszeres, néhány másodpercig tartó áramkimaradások voltak Pest megyében, és Budapest egyes kerületeiben, így például a II., a XII. és a XIII. kerületben. A rövid ideig tartó áramszünetek egy "nagyon szokatlan időjárási jelenség", a viharos szél miatt következtek be - nyilatkozta az mtv Este című műsorának Boross Norbert, az ELMÜ szóvivője.

"Nagy kiterjedésű üzemzavar nincs

Egész lakónegyedek maradtak rövid ideig áram nélkül, és előfordult, hogy az áramkimaradás a kazánokat is lekapcsolta egyes házakban, így fűtés nélkül maradtak a lakók.

Az áramszolgáltató szóvivője szerint a vihar Pest megye északi részén, a gödi térségben indult el, ahol folyosószerűen vonult át Budapest egyes részein, majd a várakozások szerint este 11 óra körül hagyja el a megyét. A nagyerejű széllökések összeérintették a nagyfeszültségű vezetékeket, amit az automatika lekapcsolt, majd a probléma megszüntével újra visszakapcsolt, ez okozta az áramkimaradásokat.

Boross közölte, jelenleg nagy kiterjedésű üzemzavar nincs, csupán néhány utcát érintő áramszünetről tudnak Budapesten.