Konrád
8 °C
26 °C

Áram került a gyalogoskorlátba

2004.02.16. 09:31
Égési sérüléseket szenvedett egy asszony, miután áram került egy gyalogoskorlátba Miskolcon - tudta meg a HavariaPress. Negyven volt rázta az asszonyt, egyelőre nem tudni, hogyan került áram a korlátba. Feltételezések szerint villanyszerelők megsértettek egy földalatti vezetéket.
A nő a minap az autójából akart kiszállni a megyeszékhely főterén, ám a csúszós járda miatt megkapaszkodott a járdát az úttesttől elválasztó vaskorlátban. Elengedni azonban már nem tudta azt, mivel - mint kiderült - áram volt a vasban, s az földhöz vágta a szerencsétlen asszonyt.

Kiabálására végül egy közeli boltból mentek a segítségére, és a ruhájánál fogva ráncigálták le a korlátról, végül égési sérülésekkel kórházba szállították.

A baleset után elrendelt vizsgálat eredményeképpen 40 voltos feszültséget mértek a közterületen álló korláton, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy hogyan kerülhetett áram alá a szerkezet.

Áthúzott

A hírügynökség információi szerint azonban a korlát közelében nemrég szerelési munkálatokat végeztek egy közvilágítási oszlopnál, így feltehetőleg ekkor sértettek meg egy föld alatti vezetéket, s emiatt húzhatott át az áram a korlátba.

A borsodi város rendőrsége foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást az ügyben.