Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harminckétezren áram nélkül Hajdúböszörményben

2003.09.25. 20:59
Tűz keletkezett egy hajdúböszörményi áramelosztóban, a tüzet két kisebb robbanás követte, a baleset miatt hat és fél órára áram nélkül maradt a 32 ezres város. A katasztrófavédelem megszervezte a víz- és kenyérellátást.
Az áramelosztó állomáson keletkezett tűz miatt hat és fél óráig szüetelet az áramellátás Hajdúböszörményben. A délután kettőkor keletkezett tüzet két kisebb robbanás követte, feltehetően a 120 kilovoltos áramelosztó túlterheltsége miatt.

"A tűzoltók oltóporral rövid idő alatt megfékezték a tüzet" - nyilatkozta az ezredes. Az áramszolgáltatást azonban este fél kilencig nem sikerült helyreállítani.

A helyi katasztrófavédelem mindenre felkészült, megtették szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a lakosság ne maradjon ivóvíz és kenyér nélkül akkor sem, ha hosszabb ideig nem lesz áram Hajdúböszörményben.

"A kenyérszállítást megszerveztük, víz pedig, bár csökkentett nyomással, de jelenleg is rendelkezésre áll a városban" - tette hozzá.