Benedek
-5 °C
5 °C

Munkagép bénította a budapesti tömegközlekedést

2003.08.26. 08:40
Áramszünet zavarta meg a reggeli csúcsforgalmat Budapesten. Az áramkimaradás miatt leálltak a belvárosi villamosok, trolik. Leállt a kisföldalatti is. A lámpák működnek.
Egy munkagép bénította meg Budapest tömegközlekedését - tájékoztatta az MTI a BKV Rt. áramszolgáltatásért felelős főmérnöksége. A munkagép a Nagymező utcában dolgozott, amikor hozzáért a troli felsővezetékéhez, ezzel zárlatot okozott. A BKV áramszolgáltató hálózatának Kertész utcai gépháza megrongálódott és kikapcsolta az áramszolgáltatást - mondta Kuzma László főmérnök.

"Az áramszünet háromnegyed nyolctól nyolc óra húszig tartott" - mondta el az Index érdeklődésére a BKV Rt. fődiszpécsere. A kimaradás miatt leállt a 4-6-os és a 47-49-es villamos, nem közlekedett a kisföldalatti az Oktogon és a Vörösmarty tér között. Leállt a 70-es, a 74-es, a 78-as és a 83-as troli is.

A hiba azóta megszűnt, a közlekedés rendje helyreállt - közölte a fődiszpécser.

A Havaria Press jelentése szerint az áramkimaradás a belvárosi közlekedési lámpákat is érintette, ezt azonban a BRFK sajtóügyelete az Index megkeresésére cáfolta. "A lámpák működnek" - mondta.

A kapitányság sajtóügyeletén az Index érdeklődésére elmondták, hogy ugyan néhány rendőrt a helyszínre küldtek az esetleges forgalmi zavarok elhárítására, az áramszünet igazán csak a tömegközlekedést befolyásolja.

A Budapesti Elektromos művek nem tud az üzemzavarról.