István, Vajk
19 °C
33 °C

Agyonütötte az áram a légvezetéktolvajokat

2002.04.02. 12:18
Egymástól függetlenül csapta agyon azt a két férfit az áram, akik néhány nap és pár méter különbséggel próbálták ugyanazt a légvezetéket levágni és ellopni. Az egyik férfihez kihívott rendőrök a tragédia után körbejárták a környéket, így találtak rá a második holttestre.
Ketten is meghaltak a napokban Baranyai megyei Ófaluban, mikor megpróbálták levágni a légvezetéket. A HavariaPress információi szerint szombat este három férfi próbálta meg levágni és ellopni a vezetéket. Egyikük felmászott az oszlopra, de a vezeték levágása közben olyan súlyos áramütés érte, hogy a helyszínen meghalt.

A szerencsétlenül járt férfi társai kihívták a mentőket és a rendőrséget. A kiérkező rendőrök átnézték a környéket és a tett helyszínétől 100 méterre egy másik holttestet is találtak.

Az orvosszakértő szerint a 45 év körüli férfi pár nappal korábban, szintén áramütés következtében vesztette életét. A halott mellett egy fűrészt és egy fejszét is találtak, így valószínű, hogy a férfi szintén a légvezetéket akarta ellopni. Az ügyben a komlói rendőrkapitányság lopás miatt folytat nyomozást, a rendkívüli haláleseteket pedig államigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja.