Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Tizenöt forintos rongálás után fogták el

A Vörösmarty téri aranytehénrõl ugyan legalább száz egyforintos pénzérme hiányzik már, a rendõrség azonban tizenöt forintos kár miatt indított eljárást egy férfi ellen, aki az éj leple alatt próbált apróhoz jutni a mûalkotás rongálásával.
A rendõrség tetten ért egy 47 éves férfit, aki szerda éjjel tizenöt egyforintos érmét kapart le a budapesti tehénparádé részeként a Vörösmarty téri felállított aranytehénrõl.

Már legalább száz hiányzik

A szobor felületét aranyszínûre festett pénzérmék borítják. Az Index helyszíni szemléje során kiderült, hogy a felállítás óta már legalább száz forintos eltûnt, különösen a tehén szögletesebb részein bizonyult kevéssé idõtállónak a ragasztás.

Ujjlenyomatot vettek

Szerda éjjel azonban egy férfi szándékosan próbálta lepattintgatni a forintokat a szoborról. A pénzszerzési kísérletrõl a rendõrség is értesült. A BRFK tájékoztatása szerint a helyszínre érkezõ járõrök el is fogták a középkorú budapestit. A szoborrongálás miatt a rendõrség két helyszínelõt is kiküldött a Vörösmarty térre, hogy próbáljanak meg ujjlenyomatokat venni a turisták által amúgy gyakran tapogatott mûanyag szoborról. A férfi ellen rongálás vétsége címén eljárás indult.

Az esetrõl elsõként tájékoztató HavariaPress szerint az ügy kapcsán nyomozás indulhat a szobrot készítõ mûvész ellen is. A hírügynökség szerint az egyforintosok felragasztása a tehénre akár a pénzrongálás bûntetteként is értékelhetõ. A BRFK sajtóosztályán elmondták, hogy a mûvész elleni vizsgálatról nincsen szó, miután a HavariaPress által említett bûncselekményi kategória már évekkel ezelõtt megszûnt.

Problémás tehenek

A rendõrségnek néhány hete már egy msáik tehénnel is meggyûlt a baja. A Szent István Bazilika elõtt felállított olvadó jégkrémet formázó tehenet egy csoport elcipelte az SZDSZ Kálvin téri sátrához, mert politikai támadást látott abban, hogy a tehén feneke a templom felé fordult.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!