Gellért, Mercédesz
12 °C
22 °C

Valós életfogytiglan a sorozatgyilkosnak

2008.05.28. 17:28
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy francia bíróság az ardenneki rémként ismert sorozatgyilkost és feleségét. Michel Fourniret-t hét fiatal lány és nő meggyilkolásáért ítélte el a kilencfős esküdtszék egy két hónapig tartó tárgyalás után. A verdikt értelmében soha nem szabadulhat, Fourniret még három másik ügyben is bíróság elé áll majd, ezeket külön tárgyalják.

A szűzlányok megszállottjának és továbbra is nagyon veszélyes egyénnek nevezte magát a bírósági ítélethozatalon az ardenneki rémként ismert sorozatgyilkos, aki hét fiatal lányt és nőt gyilkolt meg brutálisan. Valószínűleg a francia bíróság is egyetértett ezzel a megállapítással, mert a 66 éves Michel Fourniret a legsúlyosabb kiszabható büntetést kapta: életfogytiglani letöltendő börtönbüntetést, szabadlábra helyezési lehetőség nélkül. (Az ügyvédje azt mondta, nem fog fellebbezni.)

Az "ardenneki rém" 59 éves felesége, Monique Olivier is csak egy picit járt jobban a férjénél: a bűnpártolással és emberrablással vádolta asszonyt szintén életfogytra ítélték, de ő 28 év múlva szabadulhat, legkorábban.

A sorozatgyilkost 2003-ban Belgiumban tartóztatták le, miután megpróbált elrabolni egy 13 éves lányt. A most 17 éves fiatal a vád tanúja volt a március végén kezdődött perben. Az ítélethirdetést az első sorból hallgatták az áldozatok családtagjai. Fehér rózsát, és a meggyilkolt lányok fényképeit tartották kezükben miközben Fourniret elismerte, hogy 1987 és 2001 között elrabolt, megerőszakolt és megölt hét fiatal lányt és nőt. Az ügyészek szerint felesége segített neki elrabolni a 12 és 22 év közötti áldozatokat Belgiumban és Franciaországban.

Fourniret azt állította, a felesége senkinek sem tudna ártani. A nő kedden azt mondta, megbánta, amit tett. Az ardenneki rém egyébként akkor Olivier-t egyébként ismerte meg leendő nejét, amikor erőszakos cselekedetek miatt épp egy francia börtönben ült. A nyomozók által lefoglalt levelezésük szerint Fourniret még ekkor megígérte, hogy segít eltenni láb alól a nő előző férjét. Olivier pedig cserébe fiatal lányokat ejt túszul neki. A korábbi férjet egyébként nem ölték meg.