Valér
-2 °C
0 °C

Tűzoltó okozta az arizonai erdőtüzeket?

2002.07.01. 10:10
Egy részmunkaidős tűzoltót vádolnak két kelet-arizonai erdőtűz okozásával. A hatóságok szerint pénzszerzési céllal gyújtogatott a férfi, akit akár ötéves börtönbüntetésre és mintegy 250 ezer dollár bírság megfizetésére is kötelezhetnek.
Letartóztattak egy 29 éves férfit az arizonai hatóságok vasárnap, mert azt feltételezik, hogy ő okozott két nagy kiterjedésű erdőtüzet Kelet-Arizonában. Leonard Gregg szerződéses tűzoltóként dolgozott az államban, de az lángok keletkezésének idején nem volt szolgálatban.

A hatóságok szerint Gregg pénzszerzési céllal gyújtott tüzet, mert nem főállásban volt, így csupán tűzesetenként fizettek neki. Ha a férfit bűnösnek találják, akkor ötéves börtönbüntetésre és 250 ezer dolláros bírságra számíthat. Ezenkívűl, lehet, hogy az oltás költségeit is ráhárítják. A férfit pillanatnyilag titkos helyen őrzik, hogy megvédjék a környékbeliek haragjától.

A két tűz eddig mintegy 185 ezer hektárt pusztított el, és 423 ház vált a lángok martalékává. Mintegy 7700 embert kellett evakuálni Kelet-Arizonából, és körülbelül 4100 tűzoltó küzd a lángokkal. A térség több útját még mindig lezárva tartják a sűrű füst miatt - jelentette a CNN.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!