Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Bukott öregdiák az arizonai ámokfutó

2002.10.29. 09:21
Társai rosszkedvű, kellemetlen embernek ismerték azt a diákot, aki az egyesült államokbeli Tucsonban, Arizona állam egyetemén hétfőn lelőtte három tanárát, majd magával is végzett.
Az öbölháborút megjárt 41 éves ifjabb Robert Flores első áldozata Cheryl McGaffic tanárnő lett, aki az University of Arizona ápolóképző tanszékén az egészségtan és lelkiség nevű tantárgyat tanította. Flores irodájában lepte meg a 44 éves oktatót. "Most leckét adok Önnek lelkiségből" - vetette oda, és mellbe lőtte, majd a földön fekvő asszonyra még további két lövést adott le.

Másik tanárától, a 45 éves Barbara Monroe-tól azt kérdezte, készen áll-e találkozni Teremtőjével, majd három lövéssel végzett vele. Harmadik halálos áldozata az 50 éves Robin E. Rogers volt.

A merénylő diákokra nem tüzelt, mielőtt végett vetett saját életének, felszólította a teremben tartózkodó tanulókat, hogy hagyják el az épületet. Mivel az a hír terjedt el, hogy Flores pokolgép felrobbantásával fenyegetőzött, illetve a rendőrök a merénylő holtteste alatt egy hátizsákot találtak, az épületet tűzszerészek kutatták át, de robbanóanyagot nem találtak - jelentette az AP.

Flores nem indokolta meg tettét, de ámokfutása összefüggésben lehet azzal, hogy két tantárgyból megbukott. Tankörbeli társai rosszkedvű, kellemetlen embernek ismerték az öbölháborús veteránt, aki képesítés nélküli ápolóként dolgozott, és a munka mellett szakképzett ápolónak tanult.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!