Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Árvízvédelmi készültség a Tiszán

2002.03.10. 16:26
A Felső-Tisza vidékén lehullott csapadék árhullámot indított el, így elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Tisza egyes szakaszain.
Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Tisza bal partján Tiszafüred és Rakamaz között - tájékoztatta az MTI munkatársát vasárnap a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) védelemvezető-helyettese.

Bartha Péter elmondta, hogy Tokajnál vasárnap reggel 6 órakor 702 centiméteres vízállást mértek. Beszámolt arról is, hogy a március 7-én és 8-án a felső-tiszai vízgyűjtőn lehullott csapadék kisebb árhullámot indított el, amely jelenleg még Záhonynál tetőzik.

Az elkövetkező két napban a tokaji vízmércén lassú vízszintemelkedéssel kell számolni, amelynek hatására március 11-én, hétfőn este 720 centiméteres tetőző vízállás várható - mondta a szakember.

Bartha Péter ezzel indokolta, hogy továbbra is fenn kell tartani az elsőfokú árvízvédelmi készültséget. Megemlítette azt is, hogy a Tisza mentén két belvízvédelmi szakaszon elsőfokú a belvízvédelmi készenlét. Elmondása szerint a Tisza bal parti töltése mellett üzemelő öt szivattyútelep vasárnap összesen 225 ezer köbméter vizet emelt át a befogadó folyókba, csatornákba. Az ár- és belvízvédekezésben a hét végén a TIVIZIG hatvan dolgozója vesz részt - tette hozzá az igazgatóság védelemvezető- helyettese

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!