Aliz
6 °C
14 °C

Tizenegy és fél év az aszódi pénzszállító kirablójának

2008.03.13. 20:12
Az aszódi pénzszállítórablás elsőrendű vádlottját 11 és fél év fegyházra ítélte a Pest Megyei Bíróság. Az ügyész súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett, így a megyei bíróság határozata nem jogerős.

Tizenegy és fél év fegyházra ítélte a félmilliárdos aszódi pénzszállítórablás elsőrendű vádlottját első fokon csütörtökön a Pest Megyei Bíróság, közölte a bíróság büntetőkollégiumának vezetője.

Az eljárás adatai szerint 2003. május 12-én három sötét ruhás, álarcos fegyveres férfi támadt az aszódi OTP-fiók előtt várakozó pénzszállító autóra és 481 millió forintot zsákmányolt. Személyi sérülés nem történt, a rabolt pénz nagy része nem került elő.

A tucatnyi vádlott többségét ez év februárjában elítélte a megyei bíróság, volt, aki 13 évet, volt, aki 9 és fél évet kapott. Az elsőrendű vádlott azonban nem sokkal az ítélethirdetés előtt védőt váltott, ezért az ő ügyét el kellett különíteni.

A kollégiumvezető elmondta, hogy ebben az eljárásban csütörtökön a Pest Megyei Bíróság 11 és fél év fegyházra ítélte az elsőrendű vádlottat, különös visszaesőként, csoportosan, fegyveresen, különösen nagy értékre elkövetett rablás miatt. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyész súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett, így a megyei bíróság határozata nem jogerős. Az aszódi pénzszállító elleni fegyveres támadás ügyében az ítélőtábla dönt majd másodfokon, mondta Miszori László.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?