Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

Tizenegy és fél év az aszódi pénzszállító kirablójának

2008.03.13. 20:12
Az aszódi pénzszállítórablás elsőrendű vádlottját 11 és fél év fegyházra ítélte a Pest Megyei Bíróság. Az ügyész súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett, így a megyei bíróság határozata nem jogerős.

Tizenegy és fél év fegyházra ítélte a félmilliárdos aszódi pénzszállítórablás elsőrendű vádlottját első fokon csütörtökön a Pest Megyei Bíróság, közölte a bíróság büntetőkollégiumának vezetője.

Az eljárás adatai szerint 2003. május 12-én három sötét ruhás, álarcos fegyveres férfi támadt az aszódi OTP-fiók előtt várakozó pénzszállító autóra és 481 millió forintot zsákmányolt. Személyi sérülés nem történt, a rabolt pénz nagy része nem került elő.

A tucatnyi vádlott többségét ez év februárjában elítélte a megyei bíróság, volt, aki 13 évet, volt, aki 9 és fél évet kapott. Az elsőrendű vádlott azonban nem sokkal az ítélethirdetés előtt védőt váltott, ezért az ő ügyét el kellett különíteni.

A kollégiumvezető elmondta, hogy ebben az eljárásban csütörtökön a Pest Megyei Bíróság 11 és fél év fegyházra ítélte az elsőrendű vádlottat, különös visszaesőként, csoportosan, fegyveresen, különösen nagy értékre elkövetett rablás miatt. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyész súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett, így a megyei bíróság határozata nem jogerős. Az aszódi pénzszállító elleni fegyveres támadás ügyében az ítélőtábla dönt majd másodfokon, mondta Miszori László.