Valér
4 °C
8 °C

Háziőrizetbe tették, meg is szökött

2005.03.09. 20:24
Megszökött a magyar kriminalisztika egyik legnagyobb ügyének, az aszódi pénzszállítórablás egyik gyanúsítottja . Az RTL Klub Híradója szerint a 481 milliós rablás egyik végrehajtójának tartott Kardos Zoltán előzetes letartóztatását a Pest Megyei Bíróság szüntette meg januárban. A bíróság elnöke szerint nem volt információjuk arról, hogy egy visszaeső bűnözőről van szó. Kardos viszont eltűnt.

Aszódon 2003 májusában fegyveresek támadtak egy pénzszállító autóra, majd a lövöldözés után 481 millió forintos zsákmánnyal távoztak a helyszínről. A rendőrség megtalálta azt az autót, amellyel elmenekültek a támadók, és pár héttel később elfogtak több gyanúsítottat is, köztük Kardos Attilát. Az RTL Klub Híradójának információi szerint a gyanúsított most megszökött háziőrizetéből, ahova információk hiányában a Pest Megyei Bíróság helyezte.

Csapi Balázs, a Pest Megyei Rendőrkapitányság rendőr alezredese az RTL Klubnak nyilatkozva azt mondta, hogy az aszódi fegyveres rablásban Kardos tevőlegesen részt vett, ott volt a helyszínen, sőt ő szerezte be azt a gépkocsit is, amivel a későbbiek során elmenekültek az elkövetők.Kardos ügyében már befejeződött a nyomozás. Az előzetes letartóztatását a Pest Megyei Bíróság idén januárban megszüntette, és elrendelte a házi őrizetét. A fővárosi ítélőtábla néhány napja viszont megváltoztatva a bíróság határozatát úgy döntött, hogy Kardost újra előzetesbe kell tenni. A férfinek azonban nyoma veszett.

"Nem tudtunk arról, hogy Kardos Zoltán többszörösen visszaeső bűnöző lenne, valamint olyan adatot sem mutattak be nekünk, hogy ő a helyszínen, tehát Aszódon a pénzszállító autókirablásakor jelen lett volna" - fogalmazott Szelényiné Roszik Erzsébet, a Pest Megyei Bíróság, elnöke. Érdekes, hogy a bírósági és az ellenkező előjelű ítélőtáblai döntés indoklásában is szerepel, ugyanaz az érv. A háziőrizetet és annak megszüntetését is azzal támasztották alá, hogy az ügyben, több gyanúsított hiányzik. Kardos a Népszínház utcában volt házi őrizetben. A bírósági határozat szerint a járőröző rendőröknek kellett volna időnként ellenőrizniük. A férfi feltehetően különösebb nehézség nélkül, akkor oldott kereket, amikor megkapta az értesítést arról, hogy újra be kell vonulnia az előzetesbe. Kardos Zoltán ellen elfogatóparancsot adtak ki.