Alfréd
-2 °C
2 °C

Újabb gyanúsítottja van az aszódi fegyveres rablásnak

2004.10.15. 13:08
Az aszódi pénzszállító ellen csoportosan elkövetett, közel félmilliárd forint kárértékű fegyveres rablással kapcsolatban újabb eredmény született. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a bűnpártolással gyanúsított R. Sándort, és ezzel az aszódi fegyveres rablás gyanúsítottjainak száma tizenháromra emelkedett.
A magyar kriminalisztika történetében eddig legnagyobb, közel félmilliárd forint kárértékű, csoportosan elkövetett fegyveres rablással kapcsolatban újabb eredmény született, amely az aszódi és esetlegesen más rablások vonatkozásában is több kérdésre választ adhat, áll a rendőrség által kiadott közleményben.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2004. október 13-án, az aszódi pénzszállító rablással megalapozottan gyanúsítható Kiss Károly nyáregyházi rejtekhelye közelében terepkutatást végzett. A rendőrök megtaláltak és lefoglaltak egy hangtompítóval és távcsővel felszerelt kispuskát és a hozzá tartozó lőszereket, valamint géppisztolyt ívtárakkal és lőszerekkel.

A megtalált fegyverek Fotó: PMRFK

Tizenhárom gyanúsított

Ezen kívül október 13-án előállították R. Sándor 29 éves nyáregyházi lakost, akit bűnpártolás alapos gyanúja miatt hallgattak ki. A férfi ugyanis a rablás elkövetésével gyanúsítható, és akkor még szökésben lévő Kiss Károlynak 2004. szeptember 1-e után segítséget nyújtott a rejtőzködésben, több lakást és házat is bérelve. Ezen kívül szeptember 1-e és október 1-e között többször továbbított üzeneteket K. Károly megbízásából.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság R. Sándort kihallgatása után őrizetbe vette, ezzel az aszódi fegyveres rablás gyanúsítottjainak száma tizenháromra emelkedett. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rablással kapcsolatban továbbra is körözi Pál Tibor Gyula 44 éves tokod-ebszőnybányai, valamint Nagy Tibor Attila 30 éves budapesti lakost.

Félmilliárdos rablás

A rendőrség gyanúja szerint Kiss Károly részt vett tavaly májusban Aszódon egy pénzszállító autó elrablásában. A helyi OTP-fiók hátsó bejáratához érkező pénzszállító kocsit akkor három, fekete ruhás, álarcos fegyveres támadta meg. Az autóból gyanútlanul kiszálló egyik kocsikísérőre pisztolyt fogtak, a két bent ülő kísérőt pedig, géppisztollyal a levegőbe adott lövésekkel, kiszállásra kényszeríttették. A rablók ezután magukhoz vettek egy, a raktérben lévő pénzes kazettát, és egy lopott fehér autóval elmenekültek. Kiss Károlyt több sikertelen akció után egy pilismaróti családi házban fogták el.