Vilhelmina
11 °C
28 °C

Nem árulta el, miért ölte meg a családját

2007.02.13. 13:33
Nem tudni miért kellett meghalnia három embernek a Táncsics utcai házban. A családját lemészároló férfi beismerte tettét, de arról hallgat, hogy miért gyilkolt.

Vallomást tett a rendőrségen a hétfő este hat óra körül Miskolcon elfogott 45 éves férfi, aki a gyanú szerint a hétvégén brutálisan megölte két gyermekét, majd végzett feleségével is. Greskó László beismerte, hogy ő mészárolta le Alsószuhán három családtagját, de azt már nem mondta el a rendőröknek, hogy miért kellett meghalnia feleségének, Erikának, a tízéves Izabellának, a 18 éves Lászlónak.

Egyedné Novodonszki Évától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a rendőrség hamarosan javaslatot tesz a férfi előzetes letartóztatására. A család ötödik tagja, a 21 éves Erika Sárospatakon tanul, a hétvégét nem töltötte otthon, és ennek köszönheti hogy életben maradt. Az apja elfogásáig rendőrök vigyáztak rá Sárospatakon.

Képek a helyszínről
Képek a helyszínről

A rendőrök szerint a családi dráma hátterében az állhat, hogy a börtönből 2006 végén szabdult férfit nem akarta visszafogadni felesége. Ezt több falubéli is hasonlóképp tudja. A család ugyanis korábban Debrecenben élt, majd amikor varrodájuk tönkrement és Greskó László börtönbe került, felesége a három gyerekkel a borsodi faluba költözött sógorához, hogy ezzel vessen véget a férjével való kapcsolatnak.

Kedvezménnyel szabadult


A rendőrség az apát körözte

Greskó László egyébként többféle bűncselekmény miatt éveket ült már többször is börtönben, többnyire erőszakos bűncselekmények miatt. Életellenes bűncselekményt azonban eddig nem követett el" - mondta Egyedné Novodonszki Éva, cáfolva ezzel azokat az értesüléseket, amik szerint a férfi már ült börtönben gyilkosság miatt.

Legutóbbi börtönbüntetéséből feltételesen, kedvezménnyel szabadult Greskó László. Megkereste családját és beállított hozzájuk a kis alsószuhai házba. A helybéliek úgy tudják, hogy karácsony előtt be is költözött hozzájuk, és mivel el volt törve a lába, ápoltatta magát a feleségével. A család élete azonban nem jött rendbe, és szombaton éjjel a férfi előbb fiával - hogy ne tudjon a többiek segítségére lenni -, aztán kislányával, majd a feleségével is végzett.

Az ágyukban fekvő áldozatokat az asszony sógora találta meg hétfőn, kora reggel. A helyszínelő rendőrök nem találtak dulakodási nyomokat, a gyilkos fegyverre - egy baltára - a ház közelében bukkantak.