Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenöt halott a belgiumi gázrobbanásban

2004.07.30. 14:02
Halálos áldozatokat követelő gázrobbanás történt Belgiumban. Az áldozatokról beszámoló sajtójelentéseket megerősítve a hatóságok legalább tíz halottról beszélnek. A Brüsszeltől harminc kilométerre történt tragédia helyszínén megkezdődtek a mentési munkálatok.
Tizenöten meghalltak, hatvanan - köztük a mentésen dolgozó rendőrök és tűzoltók - megsebesültek egy belgiumi gázrobbanásban. A balesetet az okozhatta, hogy a Brüsszeltől harminc kilométerre délre fekvő ipari telepen földmunkákat végeztek, és a munkások véletlenül átfúrtak egy hat méterrel a föld alatt húzódó gázvezetéket. A szivárgó gáz berobbant, az ipartelepen a robbanás óta tűzvész pusztít, két közeli gyárépület is kigyulladt - jelentette az AP.

Tekintse meg képeinket!
A belga hivatalos szervek nem kívánták megerősíteni az áldozatok számáról szóló sajtóértesüléseket. "Teljesen biztosak szeretnénk lenni az adatokban, mielőtt bármit is közölnénk" - nyilatkozta Els Kleemput, a belga rendőrség szóvivője. Az iparzóna rendőrkapitánya korábban a Chaine Info francia hírtelevíziónak nyilatkozva "legalább tíz halottat" említett.

A robbanás halálos áldozatairól elsőként a helyi VTR rádióadó számolt be, megerősítés nélkül.

A szerencsétlenség helyszínén több méter magasra csapnak a lángok és vastag füstfelhő borítja a környéket. A hatóságok biztonsági kordont állítottak fel. Tournai város igazságügyi szervei életbe léptették az ilyen eseteknél szokásos "katasztrófatervet". A rendőrség a mentési munkálatok idejére lezárta az ipari park mellett elvezető főutat.

A károk elhárítására a szomszédos Franciaország tíz, speciálisan felszerelt mentőautót küldött.

A környék lakosait felszólították, hogy maradjanak otthonaikban zárt ablakok mögött, de egyelőre nem rendeltek el evakuációt, és nem találtak nyomát mérgező gázok szivárgásának sem. Az ipari körzet rendőrkapitánya riadóztatta a polgári védelmi alakulatokat - jelentette a BBC.