Piroska
-2 °C
5 °C

Megölte két nevelt lányát egy apa

2006.02.08. 11:35
Két nevelt gyermekét megölte, tízhónapos kisfiát súlyosan, életveszélyesen megsebesítette egy atkári család férfitagja szerda hajnalban.

Két nevelt gyermekét - egy 9 és egy 13 éves kislányt - szurkálta halálra egy férfi a Heves megyei Atkáron. A családfő és felesége tíz hónapos fiúcsecsemőjük sírására ébredt föl hajnalban, három és négy óra között. A férfi váratlanul elkezdte ütni vágni a tehetetlen babát, majd mikor a felesége próbálta őt megfékezni, őt is alaposan megverte, jelentette a HavariaPress.

Nagy késsel, több szúrással

A nő ki tudott menekülni a házból a kisgyermekkel a szomszédokhoz, a felbőszült családfő azonban benn maradt kilenc és tizenhárom éves lányukkal. A férfi egy nagy késsel, több szúrással halálra sebesítette a gyerekeket. A rendőrséget a szomszédok értesítették, mondta el az Indexnek a Heves Megyei rendőr-főkapitányság sajtósa.

A 9 és a 13 éves kislány - Natália és Anasztázia - a helyszínen életét vesztette. Az asszony könnyű sérüléseket szenvedett az ütlegeléstől, azonban a tíz hónapos csecsemőt súlyos, életveszélyes állapotban ápolják a hatvani kórházban. A 30 éves családfőt a rendőrök őrizetbe vették, kihallgatása jelenleg is zajlik, ellene a megyei rendőrkapitányság több emberen elkövetett emberölés miatt indít eljárást.

Új életet akart kezdeni

A házaspár 2003-ban költözött a Gyöngyöshöz közeli faluba, a helyiek csendes családnak ismerték őket, tudta meg az Index az önkormányzati hivatal előadójától. A férfi egy ideje munkanélküli volt, felesége gyesen volt otthon a kisbabával, a két kislány a helyi általános iskolába járt.

"Nagyon sajnálom a pici lányokat" - mondta az Indexnek az egyik közelben lakó idős nő elfúló hangon. "Csendben éltek ők, semmi jele nem volt a tragédiának. A férfit nyáron többször is láttam füvet nyírni, fát vágni, rendes dolgos ember volt, ha láttuk őket az utcán, mindig kézenfogva mentek. Csak a legjobbakat tudom mondani róluk." Az anya korábban Gyöngyöshalászon élt, és miután elvált férjétől, Atkárra költözött, hogy új életet kezdjen.

"Ez lesz a legjobb nyaruk"

"Teljesen normális életet éltek, a nevelőapa még hétfőn volt is a kisebbik kislány szülői értekezletén" - mondta Bartókné Lukács Irén, az általános iskola igazgatója. A harmadik és hatodik osztályba járó lányokkal semmi gond nem volt, bár közepes tanulók voltak, magatartásukra nem volt panasz. Nagyon szerették kisöccsüket, gyakran ők dajkálták, néha vigyáztak rá, ha az anya nem ért rá. "Már a nyaralást tervezgették a gyerekek, mondogatták, mennek Bogácsra és ez lesz a legjobb nyaruk" - tette hozzá az igazgató.

Az iskolában mindenkit megdöbbentettek a történtek, a harmadikos Nati folyton sírva fakadó osztálytársait (17 kisdiákot) haza is küldték, mondta Bartókné Lukács Irén. A fekete zászlós épület mintha kihalt volna, akkora a csend, semmi zaj nem hallatszik, a gyerekek néma csendben ülnek be az órákra, tudtuk meg az igazgatótól.