Pszichiáter vizsgálja a nevelt lányait meggyilkoló férfit

2006.02.09. 14:56
Várhatóan a jövő hét elején vizsgálja meg a pszichiáter azt a férfit, aki halálra késelte két nevelt lányát, és megverte saját tíz hónapos fiúgyermekét és feleségét. A kisgyermek életéért jelenleg a budapesti Heim Pál kórházban küzdenek.

Többször is kihallgatták már a rendőrök azt a harminc éves atkári férfit, aki szerda hajnalban agyonszúrta két nevelt lányát. Mivel a férif nem tudott összefüggő, érdemi magyarázatot adni a vérengzésre, a férfit igazságügyi elmeorvosi vizsgálatra küldik, mondta el Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. .

A pszichiáter várhatóan a jövő hét elején próbálja meg kideríteni, hogy milyen elmeállapotban volt a férfi, amikor több késszúrással végzett a 9 és 13 éves lányokkal. A rendőrség javasolta az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását, amiről pénteken dönt a bíróság - feltehetőleg helyet adva a nyomozói indítványnak.

Azonnal meghaltak

A férfi és felesége tíz hónapos fiúcsecsemőjük sírására ébredt föl szerdán hajnalban. A férfi elkezdte ütni vágni a tehetetlen babát, majd mikor a felesége próbálta megfékezni, őt is alaposan megverte. A nő a csecsemővel átmenekült a szomszédokhoz, akik hívták a rendőrséget. A férfi ez idő alatt egy nagy késsel halálra szurkálta a felesége előző házasságából származó két lányt.

A lányok sérülései olyan súlyosak voltak, hogy azonnal életüket veszítették, még az esetleg azonnal érkező orvosi segítség sem tudta volna őket megmenteni. A Blikk úgy tudja, hogy a két lányt álmában érte a halál.

A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett kisfiút először a hatvani kórházba vitték, majd onnan a budapesti Heim Pál gyermekkórházba szállították, ahol jelenleg is küzdenek életéért. Az anya sérülései könnyebbek voltak, így most gyermekével van. Az MTV híradójának értesülései szerint a gyermek súlyos koponya- és arccsontsérüléseket szenvedett.

  • Tippek
  • Bankszámla