Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Bankautomatákat feltörő magyarokat vettek őrizetbe Romániában

2008.05.19. 12:45
Romániában, Magyarországon és más országokban is tört fel bankautomatákat az a négy tagú banda, amit vasárnap hajnalban értek tetten Maros megyében. A banda ellen még a román titkosszolgálatot is bevetették, annyira veszélyesnek tartották.

Négy magyar állampolgárt vettek őrizetbe a marosvásárhelyi hatóságok, akik Romániában, Magyarországon és más országokban is bankautomatákat (ATM) törtek fel. A bűnözőkre egy üzlethelységben csaptak le, amikor azok az ott levő ATM-et akarták feltörni.

A bűnözők elfogására még a Szervezet Bűnözés Elleni Igazgatóság és a Román Hírszerző Szolgálat embereit is bevetették, mert erőszakos bűnözői csoportnak tartják őket.

A vasárnap hajnali akcióban az K. Lajost (54 éves), S. Máriát (24 éves) valamint B. Endrét (34 éves) és S. Attilát (27 éves) vették őrizetbe. A gyanúsítottak gépkocsijainak átkutatásánál több olyan eszközt is találtak, amelyeket az automaták ajtajának feltörésére használtak.

A román rendőrök a magyar hatóságoktól is kaptak információkat a csoportról, ezek szerint a banda Magyarország és más államok területén is hasonló bűncselekményeket követett el. A csoport vezetőjét, K. Lajost korábban már lopásért elítélték Magyarországon, utoljára 1998-ban szabadult a fogházból.

A négy magyar állampolgár jelenleg a Maros megyei rendőrségnél ül előzetes letartóztatásban. Később a magyar hatóságoknak adhatják ki őket.