Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Átokkal a korrupció ellen

2001.02.04. 19:14
Saját kezűleg megírt átokkal próbálja a megállítani a korrupciót Bangkok polgármestere. Samak Sundaravej közismert éles nyilatkozatairól: korábban Soros György ismert üzletembert fenyegette meg.
A lengyelek börtönnel próbálkoznak
Tizenkét évig terjedő szabadságvesztést irányoz elő kenőpénz elfogadásáért a vasárnap életbe lépett törvénymódosítás Lengyelországban, az ilyen tevékenységben vétkes vállalatok pedig ezentúl súlyos pénzbírsággal számolhatnak.

A korrupció elleni harc eredményességét növelni hivatott módosítást tavaly szeptemberben fogadta el a parlament. Az új előírások nem tesznek különbséget a kenőpénzt elfogadók és adók között: az utóbbiakat a törvény eddig enyhébben bírálta el. Közhivatalnok vagyoni vagy személyes előnyben részesítése (vagy ennek kilátásba helyezése) mostantól 6 hónaptól 8 évig terjedő szabadságvesztést von maga után (az eddigi 3 hónaptól 5 évig terjedő börtön helyett), "jelentős értékű" kenőpénz átadását pedig 2-12 éves szabadságvesztéssel bünteti a törvény.

forrás: MTI

Saját kezűleg megírt átkot küldött szét ötven hivatalba Samak Sundarajev, Bangkok polgármestere. A tájföldi főváros első embere így próbálja a széleskörű korrupciót visszaszorítani, miután az udvarias leveleknek semmi hatása sem volt - nyilatkozta a polgármester szóvivője a Reutersnek.

A bevett szokás szerint az utcai árusok csupán a megfelelő összeg, megfelelő helyen való lepengetése után kaphatták meg árusítási engedélyüket. Samak Sundarajev polgármester a kenőpénzt követelőknek és elfogadóknak azt kívánta, hogy szerencsétlenség kísérje minden lépésüket, betegedjenek meg és haljanak meg fiatalon.

Sorost is megfenyegette

Az éles nyilatkozataiért közismert polgármester legutóbb Soros György ismert üzletembert fenyegetett meg, Soros, miután a rendőrség nem tudta személyi biztonságát garantálni, lemondta tájföldi útját.

  • Eladnék
  • Hírek