Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Előzetesben az Attila úti gyilkosság gyanúsítottja

2003.04.15. 13:38
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, akit a januári Attila úti brutális gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A férfi korábban azt vallotta, hogy a gyilkosság időpontjában vidéken volt. A mobiltelefon-szolgáltatók adatai viszont azt mutatják, hogy az Attila úton tartózkodott.
Az elfogott férfi korábban üzlettársa volt a budapesti I. kerületben, január 25-én kivégzett fiatal vállalkozónak. Azt már a nyomozás kezdetén megállapította a rendőrség, hogy az áldozat nagy valószínűséggel bizalmas viszonyban volt a támadóval. Erre vallott az is, hogy a sértett több tanú szerint is nagyon bizalmatlan volt, s csak előzetes bejelentkezés alapján lehetett hozzá bejutni.

A gyanú hamar ráterelődött az áldozat korábbi üzlettársára, egy 27 éves vecsési férfira. A gyanúsított korábban a sértett egyik vállalkozását vezette, majd a sofőrje lett. A férfi a rendőröknek azt állította, hogy a gyilkosság idején Vecsésen volt.

Ott volt, de tagadja, hogy ő gyilkolt

A mobiltelefon-szolgáltatók adatai szerint azonban az Attila út környékéről telefonált. Újabb kihallgatásán beismerte, hogy eredetileg nem mondott igazat, a gyilkosságot azonban továbbra is tagadta. Azt állította, hogy járt az áldozatnál, aki azonban akkor még élt.

A rendőrség ennek ellenére őt gyanúsítja a gyilkosság elkövetésével, vele szemben ezért eljárás indult.