Árpád
-2 °C
3 °C

Tisztulásra vágyott az önégető pár

2002.01.29. 13:59
A "Mennyei Atya parancsszavára" meggyújtotta magát két ember, egy férfi és egy nő Diósjenőn. A súlyosan megégett nő elmondta, hogy az önégetést azért hajtották végre, mert csak így tisztulhatnak meg.
Felgyújtotta magát egy férfi és egy nő a Nógrád megyei Diósjenőn kedden - az asszony szerint a "Mennyei Atya parancsára tűz által" kellett megtisztulniuk.

Lackovszki Győző diósjenői háziorvos az MTI érdeklődésére elmondta: a falu egyik félreeső részéről jelezték az emberek, hogy a szabad ég alatt nagy tűz ég, s két embert látni a lángok szélén, illetve a tűzben.

Csak a tűzben tisztulhattak meg

Szerencsére a rendelő előtt állt egy mentő, így három perc alatt a helyszínen volt a segítség. Mint kiderült, egy 49 éves nő és egy ugyanilyen korú mozgássérült, tolókocsihoz kötött férfi rakta a tüzet. Mire a mentő kiért, a férfi már nem tudott beszélni, az asszony azonban elmondta, hogy a Mennyei Atya parancsolta, hogy meg kell tisztulniuk, s ez semmi más módon nem lehetséges, csakis tűzben.

Máglya ruhából

Ezért kihordtak egy csomó ruhafélét a szabad ég alá, valóságos máglyát raktak belőlük és meggyújtották. Hogy a tolókocsis férfi hogyan került a lángokba, egyelőre nem tudni, feltehetően azonban betolhatták a tűzbe.

Eltervezték a megtisztulást

A háziorvos még annyit tudott meg a helyszínen a közelben lakóktól, hogy a két embernek már az előző napokban is megtisztulással kapcsolatos megnyilatkozásaik voltak.

Kórházba kerültek

A férfin látszottak súlyosabb égési sérülések, őt helikopterrel szállították a budapesti Szent István Kórházba. Az asszony testén mély másodfokú égési sérülések voltak, ezeket előbb a váci Jávorszky Ödön Kórházban látták el, majd innen, mint Osgyán Henrik, a sürgősségi osztály ügyeletes orvosa az MTI-t tájékoztatta őt is Budapestre szállították.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?