Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Egy ausztrál targoncakezelőé lehet a brit trón

2004.01.05. 14:52
Egy Ausztráliában élő 38 éves brit férfi azt állítja magáról, hogy joga lenne a brit trónra, de nem szándékozik ilyen igénnyel fellépni.
Michael Hastings hétfőn az ausztrál televízióban azt állította, hogy történészek kinyomozták: IV. Edward (1461-1483), II. Erzsébet királynő egyik elődje a trónon, apjának nem vér szerinti gyermeke volt. Ezért annak idején tulajdonképpen Edward fivére, Clarence hercege lett volna a jog szerinti trónörökös és ő - Hastings - egyenes leszármazottja a hercegnek. IV. Edward pedig anyja és egy íjász szerelmi kapcsolatának volt a gyümölcse.

Ötszáz év lakbér

Az ausztráliai Új-Dél-Wales-ben élő targoncakezelő, tavaly júniusban szerzett erről tudomást, amikor váratlanul egy brit filmgyártó cég képviselői becsengettek hozzá.

Hastings hangoztatta, hogy nem óhajt király lenni. "Levelet fogok írni a királynőnek és abban közlöm vele, hogy három hete van eltűnni, nekem pedig ötszáz év lakbérrel tartozik" - jelentette ki széles ausztrál akcentussal a televízióban.

Hastings már régóta tudja, hogy nemesi ősökkel rendelkezik. Ő azonban inkább falusi lányt vett feleségül, és a pompával szemben előnyben részesíti a nyugodt életet és a festői környezetet Jerilderie-ben.