Gerzson
-3 °C
2 °C

Magyaráz az Auchan

2001.11.26. 17:21
Az Auchan Magyarország hétfői közleményében cáfolta, hogy a fogyasztóvédők ellenőrzéseik során húskészítményeik 80 százalékában találtak volna kifogásolnivalót. A cég szerint egy szeptemberi ellenőrzésen alapult a hír, mikor árukínálatuk csupán egy kis részét vizsgálták meg, és az előre csomagolt áruk között találtak néhány lejárt szavatosságút.
Pénteken tette közzé több hírügynökség is a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség közleményét, melyben országos ellenőrzésekre hivatkozva közölték, hogy a nagyobb hipermarketek a húskészítményeinek harminc százaléka volt romlott vagy lejárt szavatosságú. Közölték ugyanakkor, hogy az Auchan áruházaiban végzett ellenőrzések során a vizsgált áruk nyolcvan százalékával volt baj.

Az Auchan Magyarország hétfői közleményében kifejti: a híradások egy szeptemberi, tehát két hónappal ezelőtti ellenőrzési sorozat eredményeire támaszkodik. Aláhúzzák: a vizsgálatok keretében nem az Auchan teljes hústermékskálájából, hanem annak csak igen kis töredékéből történt a mintavételezés, s ezek között talált a Főfelügyelőség olyan előre csomagolt termékeket, amelyek a lejárati határidőt követően is kinn maradtak az önkiszolgáló pulton.

"Tehát az az állítás, hogy az Auchanban forgalmazott húsok 80 százaléka romlott vagy lejárt szavatosságú volt, nem felel meg a valóságnak, általánosít és tévesen értelmezi a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség vizsgálatának eredményeit" - szögezi le a cég.