Árpád
-2 °C
4 °C

Hamis ÁNTSZ-röplapokkal az Auchan ellen

2004.09.03. 09:00
Ismeretlenek az ÁNTSZ nevével ellátott röpcédulákat terjesztenek Kistarcsán. A szórólapok szövege szerint a csömöri Auchan áruház rendszeresen megszegi a higiéniás előírásokat. Az ÁNTSZ feljelentést tett a megyei rendőr-főkapitányságnál hitelrontás miatt. Arról, hogy tesznek-e bármiféle jogi lépést az ismeretlen szórólapozó ellen, az áruház igazgatója dönt majd, de nem valószínű, hogy eljárás indul.
Feljelentést tett a Pest Megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vezetője a megyei rendőr-főkapitányságnál hitelrontás miatt, mert ismeretlenek a szolgálat nevében a csömöri Auchan bevásárlóközpontról szóló elmarasztaló röpiratot terjesztenek - közölte a megyei ÁNTSZ vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Tettinger Antal főorvos elmondta: az Auchan áruházlánc igazgatójától értesült arról, hogy főként kistarcsai otthonok postaládáiba dobják be ismeretlenek az ÁNTSZ nevével ellátott, A4-es papírra nyomott röpcédulákat, amelynek szövege szerint az Auchan áruház rendszeresen megszegi a higiéniás előírásokat, és a vásárlóknak a tisztasága ellen is kifogást emel.

Visszaéltek az ÁNTSZ nevével

A főorvos kijelentette: semmiféle ilyen jellegű megállapítást nem tettek, illetve a nyomtatvány készítéséhez sincs köze az ÁNTSZ-nek, valakik a nevével visszaéltek, ezért a szolgálat jó hírének lejáratása miatt fordult a rendőrséghez. Tettinger Antal azt is elmondta, hogy a szolgálat harmincöt fős szakembergárdája rendszeresen ellenőrzi a megye bevásárlóközpontjait, élelmiszer- és vendéglátóhelyeit. Ebben az évben mindenhol csupán kisebb szabálytalanságokat észleltek, amelyek könnyen orvosolhatók voltak.

"Balga vásárlók"

A mindkét oldalán sűrűn teleírt, nyomdai terméknek tűnő szórólap fejlécén az áll, hogy a kiadvány az ÁNTSZ tájékoztatója és többek között azt írja, hogy a tisztiorvosi szolgálat munkatársai hetente többször is ellenőrzik az áruházat, videofelvételeket készítenek az ott uralkodó állapotokról, de "tehetetlenek a csalókkal szemben".

A röpirat vádjai szerint az uniós higiéniai normáktól messze elmaradó áruház élelmiszerosztályán lejárt szavatosságú termékeket - főként hús- és hentesárut - árulnak akciósan, a "balga vásárlók" pedig nem veszik észre, hogy átvágják őket. A zöldség-gyümölcs részlegről is hasonlókat fogalmaz meg a több helyen személyeskedő hangot megütő fogalmazvány.

Lejáratás

Az eladótérben is találtak a csömöri Auchant lejárató szórólapból - mondta el az Index érdeklődésére Berze János, az áruház frissélelmiszer-osztályának vezetője, aki határozottan elutasította a pontokba szedett "rágalmakat". Az "értelmetlen, rosszul megfogalmazott kiadvány" állításaival ellentétben már idejét sem tudja, hogy mikor találtak az ÁNTSZ ellenőrei szabálytalanságokat az áruházban, ahol naponta több ezer vásárló is megfordul. "Nyilvánvaló, hogy valaki megpróbál minket lejáratni" - tette hozzá Berze János. Arról, hogy tesznek-e bármiféle jogi lépést az ismeretlen szórólapozó ellen, az áruház igazgatója dönt majd, de "annyira nevetségesek és alaptalanok ezek a hazugságok, nem valószínű, hogy eljárás indul".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?