Friderika
13 °C
29 °C

Súlyos munkahelyi baleset a győri Audi gyárban

2006.07.22. 13:05
Kamionsofőrt gázolt egy targoncás az üzem területén, a szerencsétlenül járt férfi súlyos sérüléseket szenvedett.
A HavariaPress értesülései szerint a győri Audi gyárban egy targoncasofőr úgy elgázolt egy kamionsofőrt, hogy annak nyílt törési sérülése keletkezett. Az elsődleges információk szerint, a gépkocsivezető a rakodás végeztével, éppen ponyvát fűzött le a teherkocsiján. A mellette, egy szabad kocsival igyekvő targoncásnak nem bizonyult elegendőnek a hét és fél méteres targoncáknak fenntartott forgalmi sáv és brutálisan belerohant a kamionsofőrbe.

A baleset szombat reggel fél nyolckor történt, az Audi Hungária győri gyárában, s mivel a rakodási terület be van kamerázva, az esetről videofelvétel áll a gyár rendelkezésére. A HavariaPress úgy értesült, hogy a targoncasofőr már hat napja napi 12 órát dolgozott, mikor szombat reggel felvette az új műszakot, és nem sokkal később a tragédia bekövetkezett.

A gyár tájékoztatása szerint, jelenleg a belső munkavédelmisek vizsgálják az eset körülményeit. A rendőrséget az esetről nem értesítették, a győri, megyei Pecz Aladár Kórház ambulanciáján azonban a baleset hírét és a sofőr lábán keletkezett súlyos nyílt törési sérülést megerősítették.