Emma
-2 °C
6 °C

Elfogták a rendőrgázoló tolvajt

2002.01.16. 08:36
Szegeden kommandósok fogták el azt a férfit, akinek sikerült hétfőn elmenekülnie a bajai Duna-hídnál az őt igazoltatni akaró rendőrök elől - értesült a HavariaPress. Társát, aki menekülés közben, két rendőrautóba is belehajtott, még a helyszínen őrizetbe vették.
Vasárnap éjjel a rendőrök Baján, a Duna-hídon akarták igazoltatni egy arra haladó Audi A4- es és egy VW Golf vezetőit. A 29 éves K. Attila gépkocsijával nagy sebességgel belerohant a rendőrség Opel Astrájába, majd továbbhajtva frontálisan nekiment az útjában álló másik rendőrségi kocsinak, egy Ford típusú autónak. A Fordban ülő két rendőr megsérült. Az egyiket agyrázkódással, míg a másikat súlyos kézfejtöréssel szállították kórházba.

A baleset után gyalogosan menekülő bűnözőt, K. Attila 29 éves kéleshalmi lakost a helyszínen sikerült elfogni, a mögötte érkező Audi A4-es azonban az intézkedő rendőrök testi épségét veszélyeztetve nagy sebességgel továbbhajtott. A megállásra kényszerített kocsiról kiderült, hogy lopott.

Szegeden kommandósok elfogták a 22 éves B. Gábort is, akinek a gázolás után sikerült elmenekülnie az Audival a helyszínről - adta hírül a HavariaPress. Az autótolvajokat a Csongrád megyei rendőrök átadták Bács megyei kollégáiknak.