Viola
-6 °C
-2 °C

Áttört egy Audi a záhonyi határon

2002.10.01. 11:03
A rendőrségi lövések sem tudták feltartóztatni azt az Audi A5-ös személyautót, amely vasárnap áttört a záhonyi magyar-ukrán határállomáson. A gépjármű vélhetően lopott volt.
Az esetről két nappal később, kedden tájékoztatta a területileg illetékes Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-t. A közlés szerint az Audit a határőrök és a rendőrök közösen akarták ellenőrizni közvetlenül az átkelőhely előtt, a 4-es számú főúton, de az autó vezetője nem állt meg a hatóságok jelzésére, hanem nekihajtott az előtte álló civil ruhás rendőrnek, akit elsodort.

A rendőr a pisztolyából ekkor több lövést adott le a száguldó autóra, amely a határállomásra érve áttörte a sorompókat, és a Tisza-hídon elhagyta az országot. Az ukrán hatóságok tájékoztatása szerint a vezető nélküli leállított autót később a két ország közötti területen, az úgynevezett "senki földjén" találták meg.

Valószínűleg lopott

A rendőri lövésektől senki sem sérült meg, a rendelkezésre álló adatok szerint az Audi sofőrje sem, bár autóját több golyó is érte. A hatóságok szerint a gépkocsi valószínűleg lopott volt, mert hiányzott az ajtózár, és az indítókulcs helyén egy csavarhúzót találtak. A szabolcsi rendőr-főkapitányság a magyar és az ukrán társszervek bevonásával nyomozást indított az elmenekült személy után.

A közös határőrségi-rendőrségi ellenőrzés során - nem sokkal az Audi áttörését megelőzően - egy másik, Ukrajnába tartó Audiról már kiderült, hogy a Balaton mellől lopták el. A kocsi vezetőjét, egy 32 éves ukrán állampolgárt a rendőrség őrizetbe vette. A hatóság vizsgálja, hogy a két eset között van e valamilyen összefüggés.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!