Sára, Márió
2 °C
6 °C

Ketten még életveszélyben a vasárnapi vihar után

2006.08.22. 12:59
Az augusztus 20-i tűzijáték alatt Budapestre tört vihar több száz sérültje közül még mindig több tucat embert ápolnak a fővárosi kórházakban. Két ember van életveszélyes állapotban.

A vasárnap esti vihar után öt budapesti kórházba szállítottak betegeket, a több száz sérült közül két ember van életveszélyben, a többi súlyos sérült állapota javult, tájékoztatták a kórházak az MTI-t kedd délben.

Péterfy Sándor Utcai Kórház

A Péterfy Sándor Utcai Kórház főigazgatója arról tájékozatta a távirati irodát, hogy összesen 161 ember sérülését látták el, közülük 24-et vettek fel az osztályra. Több emberen kisebb-nagyobb műtétet kellett végrehajtani, de maradandó károsodást nem szenvedtek, mondta Budaházy Emil, hozzátéve, hogy kedd délután várhatóan 6-8 sérültet hazaengednek, és szerdán egy újabb csoport is elhagyhatja a kórházat.

A főigazgató közölte azt is, hogy egy fiatal nő még mindig életveszélyben van, nála a súlyos belső sérülések és törések miatt a kritikus idő még 3-5 napig eltarthat. Egy granadai és egy ausztrál állampolgárt is ápolnak az intézményben, állapotuk nem súlyos, ők várhatóan a héten elhagyhatják a kórházat.

Szent János Kórház

A Szent János Kórház főigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy jelenleg kilencen fekszenek az osztályon, közülük egy állapota súlyos, őt a délutáni órákban megoperálják. Havas Szófia hozzátette: a kórházban 136 embert láttak el, akik mindannyian a vasárnap esti viharban sérültek meg, de még hétfő délután is jelentkeztek betegek a viharban szerzett sérüléseikkel.

A főigazgató-helyettes tájékoztatása szerint egy sérült német állampolgárt kedd délelőtt repülőgéppel Németországba szállítottak, aki szintén a viharban sérült meg, és került a Szent János Kórházba.

Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet főigazgató-helyettese elmondta: 55 sérültet szállítottak az intézetbe, közülük 13-at felvettek. Tízen súlyos sérülést szenvedtek, rajtuk kisebb műtéteket is végrehajtottak.

Magyari Zoltán tájékoztatása szerint egy sérült még továbbra is súlyos, életveszélyes állapotban van.

Madarász Utcai Gyermekkórház és Rendelőintézet

A Madarász Utcai Gyermekkórház és Rendelőintézet főigazgatója közölte: 27 gyermek került a kórházba, hét beteget megműtöttek, állapotuk javult.

Harmath György hozzátette: két csecsemőt már hazaengedtek, akik szintén a viharban sérültek meg.

Károly Sándor Kórház

A Károly Sándor Kórházba 25 sérült került, közülük kilencet vettek fel. Három sebesültet megoperáltak: állapotuk súlyos, de nem életveszélyes.

Küttel Pál főigazgató közölte: a héten várhatóan hét ember elhagyhatja a kórházat.

Az augusztus 20-i tűzijáték idején kitört vihar négy halálos áldozatot követelt, egy ember eltűnt, több százan megsérültek.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft