Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízmilliót követel a magyar államtól az augusztus 20-i özvegy

2006.09.14. 10:10
Bár eredetileg nem gondolt kártérítésre, most mégis tízmillió forintra perelné a magyar államot az augusztus 20-i viharban a férjét elvesztő erdélyi Kiss Ildikó. A fiatal özvegy várandós és férje emlékére egyedül akarja felnevelni gyermekét.

Bár a rendőrség kedden az ügyészség egyetértésével felfüggesztette a nyomozást az augusztus 20-i tragédia felelősei után, az áldozatok rokonai nem adják fel a harcot. A Blikk értesülései szerint a 22 éves, erdélyi Kiss Ildikó kártérítésért perelné a magyar államot és a tragédiában felelős állami szervezeteket.

A terhes Kissre és 28 éves férjére, Kiss Lajosra egy gesztenyefa zuhant rá a budai rakparton. Ildikó csigolyatörést szenvedett, férje a helyszínen életét vesztette. A tragédia után Kiss Ildikó úgy döntött, megszüli gyermekét és beteljesíti férjével közös álmukat, virágboltot nyit, írja a Blikk.

A fiatal özvegy eredetileg nem gondolkozott kártérítésen, de a terv megvalósításához pénzre van szüksége. "A felelősök viseljék a következményeket" - nyilatkozta a Blikknek Ildikó édesanyja, Sólyom Erzsébet. Az erdélyi család ezért Hantos Árpád ügyvédhez fordult, aki már a viharban a Dunába veszett, szintén romániai Szegedi házaspár rokonainak az érdekeit is képviseli.

Hantos tízmilliós kártérítést tart reálisnak, mivel a foglalkozási körben elkövetett gondatlan emberöléseknél az elhunyt hozzátartozóinak 2-5 millió forintos kártérítést szoktak megítélni.