Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Tízmilliót követel a magyar államtól az augusztus 20-i özvegy

2006.09.14. 10:10
Bár eredetileg nem gondolt kártérítésre, most mégis tízmillió forintra perelné a magyar államot az augusztus 20-i viharban a férjét elvesztő erdélyi Kiss Ildikó. A fiatal özvegy várandós és férje emlékére egyedül akarja felnevelni gyermekét.

Bár a rendőrség kedden az ügyészség egyetértésével felfüggesztette a nyomozást az augusztus 20-i tragédia felelősei után, az áldozatok rokonai nem adják fel a harcot. A Blikk értesülései szerint a 22 éves, erdélyi Kiss Ildikó kártérítésért perelné a magyar államot és a tragédiában felelős állami szervezeteket.

A terhes Kissre és 28 éves férjére, Kiss Lajosra egy gesztenyefa zuhant rá a budai rakparton. Ildikó csigolyatörést szenvedett, férje a helyszínen életét vesztette. A tragédia után Kiss Ildikó úgy döntött, megszüli gyermekét és beteljesíti férjével közös álmukat, virágboltot nyit, írja a Blikk.

A fiatal özvegy eredetileg nem gondolkozott kártérítésen, de a terv megvalósításához pénzre van szüksége. "A felelősök viseljék a következményeket" - nyilatkozta a Blikknek Ildikó édesanyja, Sólyom Erzsébet. Az erdélyi család ezért Hantos Árpád ügyvédhez fordult, aki már a viharban a Dunába veszett, szintén romániai Szegedi házaspár rokonainak az érdekeit is képviseli.

Hantos tízmilliós kártérítést tart reálisnak, mivel a foglalkozási körben elkövetett gondatlan emberöléseknél az elhunyt hozzátartozóinak 2-5 millió forintos kártérítést szoktak megítélni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!