Erzsébet
1 °C
4 °C

Megostromoltak egy ausztrál középiskolát

2008.04.07. 12:10
Tizennyolcan megsérültek, amikor egy fiatalokból álló banda szabályosan megostromolt egy középsikolát az ausztráliai Sidneyben. Összetörték az ablakokat, egy tanárt komolyan megsebesítettek.

Váratlan támadás ért egy középsikolát az ausztráliai Sidney városában, számolt be a BBC. A hétfői tanítás kezdetén egy fiatalokból álló csoport szabályosan megostromolta az intézményt. A támadók indítéka egyelőre ismeretlen, annyi bizonyos, hogy nem az iskola tanulói követték el.

A csoport baseballütőkkel és bozótvágó késekkel rohanta meg az iskolát. Az osztálytermeket bezárták, így közvetlenül nem tudták a tanulók többségét bántalmazni. Néhány diákot azonban így is megvertek. Betörték viszont az iskola ablakait és a szétrepülő szilánkoktól sokan megsérültek. Összesen tizennyolc személyt kellett elsősegélyben részesíteni, két embert pedig kórházba vittek.

A súlyosabb sérültek egyike az iskola egyik tanára, aki megpróbálta megállítani a randalírozókat. A kivonuló rendőrök öt támadót tartóztattak le a környéken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?