Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Sziven lőtte magát egy tízéves kislány Ausztriában

2002.05.22. 12:36
Öngyilkos lett egy tízéves kislány a Graz melletti Pirkában kedden: apja kis kaliberű pisztolyával szíven lőtte magát.
Tina B.-t az erdőben találta meg édesapja, aki azért ment elé, mert a gyerek késett. Az apa azonnal hozzálátott az újraélesztéshez és azonnal hívták a mentőket, akik azonban már nem tudtak segíteni a lányon. Az ügy a nyomozó hatóságoknak eleinte rejtélyesnek tűnt, később azonban a kislány szobájában megtalálták a naplóját, amelyben nem csupán leírta, hogy május 21-én öngyilkos lesz, hanem édesanyja és nagymamája javára rendelkezett a pénzéről, sőt, arról is, hogy ne temessék, hanem hamvasszák el.

Tina B. nem csupán jó, hanem jeles tanuló volt, de naplója szerint elégedetlen volt az iskolával. A kislány korábban nem tett olyan megjegyzést, amely szándékára utalt volna, de néhány napja megkérdezte nővérét, hogy hová kell lőni a biztos halál érdekében.

Az apa számára - aki az osztrák hadsereg tisztje és pisztolyát egy kulcsra nem zárható ruhásszekrényben tartotta - a fegyvertartásra vonatkozó törvény értelmében eljárás is követi a családi tragédiát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?