Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

123 autóst buktattak le az autóvadászok

2008.05.13. 12:24
Az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesületének tagjai 123 problémás rendszámú autót szúrtak ki háromnapos akciójukban. A lebukott járművek többségét papíron már kivonták a forgalomból.

Az ötödik pünkösdi autóvadászaton a hét végén 123 problémás autót találtak Budapesten az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesületének (AOÉE) civil tagjai. Az egyesületi tagok kocsijukba szerelt rendszámfelismerő-rendszert használnak, és ha gyanús járművet találnak, akkor szólnak a rendőröknek. A 16 rendszámfigyelő 3 lopott, 11 lízingcsalás miatt körözött kocsit találtak, hatra hamis rendszám miatt figyeltek fel, 93 autó pedig papíron már kivontak a forgalomból - ismertette a számokat Sánta László, az AOÉE elnöke. Az autóvadászok segítségével öt körözött embert is elfogtak, és az autókkal kapcsolatban 6 elkövetőt is előállítottak. A legértékesebb meglelt autó és hétmilliós egyterű volt.

Az autóvadászok az elmúlt években körülbelül 4000 problémás, ebből 2000 lopott autót találtak meg. Egyedül Sánta László elnök 985 elkötött kocsit azonosított az utakon.

Tavaly 7585 autót (ebből 6266 személykocsit) loptak el Magyarországon. Ezek 15 százalékát találták meg, ebből körülbelül 3 százalékot a civil kamerás autóvadászok szúrtak ki.