Teherautóval lopták el a bankautomatát

2003.03.11. 10:40
Mire a rendőrök felrázták az Electro World áruház őreit, a tolvajok már messze jártak. A tettesek egészben vittek el egy 80 millió forint értékű pénzkiadó automatát, melyben mintegy 3,5 millió forint készpénz volt.
A rendőrök ébresztették fel a biztonsági őröket az Elektro World áruházban, ahonnan hajnalban elloptak egy pénzkiadó automatát - értesült a HavariaPress. Az automata távfelügyeletét ellátó cég háromnegyed kettő körül kapta a riasztást. A cég munkatársai hat perc alatt a helyszínre érkeztek, és azonnal értesítették a rendőrséget.

Teherautóra rakták

A rendőrök által felébresztett biztonsági őröknek fogalmuk sem volt arról, hogy percekkel korábban betörés történt az áruházban.

A pénzautomata ismeretlen tolvajai betörték az áruház egyik üvegajtaját, és így fértek hozzá a készülékhez. Ezután gyorsan kibontották a falból a gépet, majd feltehetőleg teherautóra tették és elmenekültek a helyszínről.

Úgy tudni, az automatában mindössze három és fél millió forint volt, a készülék értéke azonban 70-80 millió forint. A pénzkiadó automata nem is volt lecsavarozva, a tolvajoknak így nem volt különösebben nehéz dolguk az elvitelével. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az elkövetők után.

  • Tippek
  • Bankszámla