Valér
-2 °C
0 °C

Magyar bankautomata-fosztogatókat ítéltek el Bécsben

2002.07.03. 17:01
Kilenc hónap, illetve egy év elzárásra ítéltek Bécsben négy magyart, akik a pénzkiadó automatákat fosztogatták. A társaság összesen háromezer eurónyi kárt okozott.
Bécsi bankautomatákat fosztogató magyar bandát ítéltek el szerdán az osztrák fővárosban. A négytagú társaság úgy manipulálta a bankjegykiadó automatákat, hogy leragasztotta a pénzkiadó nyílásokat, így az ügyfelek hiába várták a bankjegyeket, azok a gépben maradtak, nem nyílott az automata.

A pénzkiadási művelet így megszakadt, a többségükben feldühödött ügyfelek pedig távoztak. Alig tűntek el azonban az utcasarkon, amikor a bűnözők kezelésbe vették a látszatra meghibásodott automatát. Csak el kellett távolítaniuk a gyanútlan ügyfelek számára észrevehetetlen ragasztószalagot, és máris a kezükben volt a pénz.

Huszonnyolc alkalom, háromezer euró

A módszer nem jövedelmezett rosszul a négy magyarnak, hiszen 28 alkalommal, összesen több mint 3 ezer eurót kaparintottak meg ezzel a módszerrel. Csak egy éber járőrnek köszönhetően sikerült kivonni a forgalomból a ragasztós ügyeskedőket.

Letöltendő börtön az elkövetőknek

Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint a négy tettesből hármat 9 hónapi elzárásra ítéltek, amelynek egy részét feltétel nélkül le kell tölteniük. A negyedik tettes - akiről csak annyit tudni, hogy 32 éves budapesti férfi - egyéves, letöltendő elzárást kapott, mert két évvel ezelőtt már hasonló ügyben érintett volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!