Auguszta
-7 °C
0 °C

Előzetesben a mutyizással gyanúsított rendőrök

2007.05.18. 10:43
Helyt adott az ügyészség indítványának és előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 16 embert, akiket csütörtökön vettek őrizetbe vesztegetés megalapozott gyanúja miatt. A gyanú szerint a rendőrök megegyeztek autómentőkkel, hogy jutalékért őket hívják autómentésre.

A bírósági meghallgatás 10.00 órakor kezdődött, a tizenhárom autópálya-rendőr és két vállalkozó előzetes letartóztatására tett indítványt az ügyészség, egy vállalkozó esetében egészségi állapota miatt erre nem kerül sor, neki házi őrizetbe vételét indítványozták - mondta Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

A HavariaPress jelentése szerint a bíróság helyt adott az ügyészség indítványának, mind a 13 rendőr, valamint két autómentő esetében rendelte el az előzetes letartóztatást. A bíróság indoklása szerint az ügyben tartani lehet a bizonyítékok megsemmisítésétől.

A csütörtöki őrizetbe vételt titkos adatgyűjtés előzte meg. A nyomozást a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának feljelentése alapján indította a Miskolci Nyomozó Ügyészség. A rendőröket és a vállalkozókat folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntettével vádolják. A gyanúsítottak a budapesti székhelyű Autópálya-rendőrség emődi és káli alosztályainál teljesítettek szolgálatot.

A nyomozást azért indították meg, mert felmerült, hogy a rendőröket rendszeresen lefizette több autómentéssel foglalkozó vállalkozó, hogy őket hívják a balesetekhez, lerobbant autókhoz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!