Zalán
3 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Autósüldözés baltás verekedéssel

2002.07.15. 20:45
Nyolc embert vettek őrizetbe a kaposvári rendőrök, miután hétfő délután sikerült véget vetni egy vérfürdős, baltás, autós üldözéses családi veszekedésnek. A tömegverekedés helyszínén két órán át állt a forgalom. Súlyosan megsérült egy doktornő, aki az egyik sérültet látta el, amikor egy baltás férfi feltépte a rohammentő ajtaját.
Vasvillákkal és fejszékkel estek egymásnak három autó utasai hétfőn délután a Kadarkút-Bárdudvarnok közötti úton - tájékoztatta kora este az MTI-t a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtóreferense.

Dinnyés családok

Vass Ferenc közölte: az esetnél ketten, köztük egy mentőorvos, súlyosan megsérültek, csaknem két órára leállt a forgalom.

A rendőrtiszt a körülményekről szólva elmondta: a vizsgálat eddigi eredményei alapján feltehetően egy korábbi bűncselekmény miatt többen két autóval üldözőbe vettek egy harmadik gépkocsit, és leszorították az útról.

Az Index információ szerint a verekedés résztvevői két dinnyekereskedő kaposvári család tagjai, akik városszerte híresek arról, hogy vitás ügyeiket temperamentumosan szokták elintézni.

Ezúttal azonban alaposan túllőttek a célon: az autók utasai egymásnak estek, tömegverekedés tört ki, mindhárom járművet szétverték.

Baltával támadt, menekültek a mentősök

Egy autós bejelentését követően a helyszínre érkező mentőorvos megsérült, ínszalagszakadást szenvedett. - Kolléganőm éppen ellátta a rohamkocsiban az egyik sérültet, mikor egy illető - feltehetően az ellenséges család egyik tagja - feltépte a mentő ajtaját, és egy baltával rátámadt a bent fekvő sérültre - mondta az Indexnek a Kaposvári Mentőállomás vezetője, Varga Csaba.

Ezt követően a rohamkocsi személyzete menekülőre fogta, és a doktornőnek ekkor szenvedett ínszalagszakadást.

Folyik a kihallgatás

A verekedők egyike súlyosan megsérült a kezén, őt a kaposvári kórházban megoperálták. Egy másik sérült kimenekült a mentőautóból, miután rátámadt a verekedésben résztvevők egyike.

A rendőrség nyolc személyt őrizetbe vett, s megkezdte a kihallgatásukat az ügy tisztázása érdekében. - Mivel bejött majdnem az egész vezérkar, nem valószínű, hogy hamar befejeződik a kihallgatás - mondta az Indexnek a kaposvári kapitányság ügyeletes tisztje.