Árpád
-2 °C
3 °C

Autósüldözés baltás verekedéssel

2002.07.15. 20:45
Nyolc embert vettek őrizetbe a kaposvári rendőrök, miután hétfő délután sikerült véget vetni egy vérfürdős, baltás, autós üldözéses családi veszekedésnek. A tömegverekedés helyszínén két órán át állt a forgalom. Súlyosan megsérült egy doktornő, aki az egyik sérültet látta el, amikor egy baltás férfi feltépte a rohammentő ajtaját.
Vasvillákkal és fejszékkel estek egymásnak három autó utasai hétfőn délután a Kadarkút-Bárdudvarnok közötti úton - tájékoztatta kora este az MTI-t a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtóreferense.

Dinnyés családok

Vass Ferenc közölte: az esetnél ketten, köztük egy mentőorvos, súlyosan megsérültek, csaknem két órára leállt a forgalom.

A rendőrtiszt a körülményekről szólva elmondta: a vizsgálat eddigi eredményei alapján feltehetően egy korábbi bűncselekmény miatt többen két autóval üldözőbe vettek egy harmadik gépkocsit, és leszorították az útról.

Az Index információ szerint a verekedés résztvevői két dinnyekereskedő kaposvári család tagjai, akik városszerte híresek arról, hogy vitás ügyeiket temperamentumosan szokták elintézni.

Ezúttal azonban alaposan túllőttek a célon: az autók utasai egymásnak estek, tömegverekedés tört ki, mindhárom járművet szétverték.

Baltával támadt, menekültek a mentősök

Egy autós bejelentését követően a helyszínre érkező mentőorvos megsérült, ínszalagszakadást szenvedett. - Kolléganőm éppen ellátta a rohamkocsiban az egyik sérültet, mikor egy illető - feltehetően az ellenséges család egyik tagja - feltépte a mentő ajtaját, és egy baltával rátámadt a bent fekvő sérültre - mondta az Indexnek a Kaposvári Mentőállomás vezetője, Varga Csaba.

Ezt követően a rohamkocsi személyzete menekülőre fogta, és a doktornőnek ekkor szenvedett ínszalagszakadást.

Folyik a kihallgatás

A verekedők egyike súlyosan megsérült a kezén, őt a kaposvári kórházban megoperálták. Egy másik sérült kimenekült a mentőautóból, miután rátámadt a verekedésben résztvevők egyike.

A rendőrség nyolc személyt őrizetbe vett, s megkezdte a kihallgatásukat az ügy tisztázása érdekében. - Mivel bejött majdnem az egész vezérkar, nem valószínű, hogy hamar befejeződik a kihallgatás - mondta az Indexnek a kaposvári kapitányság ügyeletes tisztje.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?