Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Szilveszterező csoportba hajtott egy autós Debrecenben

2005.01.02. 18:12
Ketten könnyebben, egy fiatal súlyosan megsérült, amikor nem sokkal szilveszter éjfél után egy autós az utcán ünneplő tömegbe hajtott. A sofőr, aki ellen emberölési kísérlet miatt indult eljárás, azért hajtott vissza az utcán ünneplő csoporthoz, mert percekkel korábban úgy érezte, nem fér el tőlük az úton.
Többen megsérültek Debrecenben, amikor szilveszter éjszakáján egy autós a tömegbe hajtott a Péterfia utcán - tájékoztatta az MTI-t vasárnap a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az elkövető ellen emberölési kísérlet miatt indult eljárás - mondta Gyulai József rendőr főhadnagy.

Tájékoztatása szerint a Himnusz eléneklését és a pezsgők durranását követően a szórakozó fiatalok egy Péterfia utcai vendéglátóhelyről az utcára tódultak. Gyulai József elmondta, hogy egy arra haladó gépkocsi vezetője sérelmezte, hogy nem tud miattuk elmenni az úton, amiből szóváltás alakult ki.

Visszatért

A gépkocsi vezetője ezután elhajtott a helyszínről, majd körülbelül 100 méter megtétele után megfordult, lekapcsolta a kocsi lámpáit és a mintegy 30 fős tömegbe hajtott - mondta el Gyulai József. Hozzátette: az autós három embert elütött, akik közül ketten könnyebb, egy fiatal súlyos sérüléseket szenvedett.

A tömeg a helyszínen revánsot akart venni a gyilkossági kísérletért, rátámadtak a gépkocsiban tartózkodókra, a súlyosabb következményeket csak a kiérkező rendőrök tudták megakadályozni - tájékoztatott a rendőrségi sajtóreferens. A gépkocsit vezető 23 éves debreceni férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A férfit őrizetbe vették, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.