Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Felgyújtották autójukat a menekülő tolvajok

2008.04.30. 16:15
Két autótolvaj épp egy járgányt készült elkötni, amikor kocsi tulajdonosai rajtakapták őket. A rablók és lebuktatóik között "csavarhúzós" közelharc alakult ki, végül a tolvajok elmenekültek. Hogy eltűntessék a nyomokat, szintén lopott kocsijukat felgyújtották.

Hátrahagyták és felgyújtották lopott járművüket azok az autótolvajok, akiket szakmájuk gyakorlása közben zavartak meg Óbudán. Kedd éjszaka egy budapesti fiatalember és édesapja arra lett figyelmes, hogy tolvajok autójukkal megpróbálják eltolni a lakásuk előtt álló járművüket.

A két férfi utolérte az elkövetőket, ekkor az ő autójukban ülő tolvaj átugrott társa mellé, és megpróbáltak elmenekülni. Ehelyett nekitolattak egy lámpaoszlopnak. Üldözőik ekkor megkísérelték kirángatni őket az autóból a letekert ablakokon keresztül.

A bűnözők csavarhúzóval szurkálták a kocsiba kapaszkodók kezét, akik könnyebb hámsérüléseket szenvedtek. De ez elég volt ahhoz, hogy a tolvajok lélegzetvételhez jussanak, s elmeneküljenek.

A helyszínre rendőrök később azt a bejelentést kapták, hogy nem messze tőlük ég egy gépkocsi. Miután a tűzoltók a lángokat eloltották, kiderült, hogy a tolvajok felgyújtották a meneküléshez használt autójukat (amely szintén lopott volt), hogy így tüntessék el a nyomokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!