Klaudia
-4 °C
2 °C

Romániában építene börtönt Ausztria

2003.12.28. 12:38
Romániában építene börtönt az Ausztriában elítélt román állampolgároknak Bécs. Az osztrák vezetés sokallja a kelet-európai elítéltek fogva tartásának költségeit.
Túlságosan magasak a román állampolgárságú elítéltek fogva tartási költségei ezért Ausztria szívesen finanszírozná egy romániai börtön felépítését - jelentette ki az osztrák igazságügyi miniszter. Mióta az EU megszüntette a Romániával szembeni vízumkényszert, kétszeresére nőtt a román elítéltek száma - áll Dieter Böhmdorfer a Kronen Zeitunghoz eljuttatott állásfoglalásában.

Jelenleg 370 román elítélt raboskodik Ausztriában, ellátásuk költsége fejenként napi száz euró - áll az igazságügyi miniszter közleményében. Az évi 13,5 millió eurós kiadásnál olcsóbb lenne, ha Bécs megfinanszírozná egy romániai börtön felépítését - jelentette ki.

Osztrák számítások szerint egy ilyen börtön megépítése csak fele olyan anyagi megterhelést jelentene az osztrák államkasszának, mint azoknak a román elítélteknek a fogva tartási költségei, akik büntetésüket Ausztriában töltik le.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft