Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Se pornó, se fogamzásgátlás az első katolikus városban

2006.03.01. 09:48
Az Egyesült Államokban hamarosan megkezdődik Ave Maria, az ország első katolikus városának építése, amelyben ismeretlen lesz az abortusz, a pornófilm vagy a fogamzásgátlás.

A floridai város 230 millió dolláros, vagyis csaknem 49 milliárd forintos költséggel Miami Beachtől 120 kilométerre északnyugatra épül fel, a hivatalos honlap szerint az első kapavágást a zöldmezős beruházásban február 17-én már meg is tették. Az ötlet a Domino pizzéria-hálózat alapítójának, a pizzapápaként ismert Tom Monaghan nevéhez fűződik. A 68 éves üzletember 1998-ban adta el egymilliárd dollárért (212 milliárd forintért) vállalatát, és az ebből befolyt pénz egy részét kívánja a projektre fordítani. Terve megvalósításához már megvásárolt egy kétezer hektáros területet.


Katolikus ideálkép (www.avemaria.com)

Elsőként a városmagot képző templom és katolikus egyetem épül fel. A tervek szerint a katolikus várost háromezren lakják majd, s ötezer diák népesíti be az egyetem campusát. Mint Tom Monaghan tervezi, városa gyógyszertáraiban tilos lesz fogamzásgátlót és óvszert árusítani, a helyi kábeltelevízió műsorából pedig kiiktatják nemcsak a pornófilmeket, de már a kicsit sikamlós alkotásokat is. Ezzel szoros összefüggésben az abortusz is ismeretlen fogalom lesz az istennek tetsző élet városában.

Tom Monaghannak nem kell félnie, hogy Ave Maria kísértetváros lesz, hiszen a szigorú szabályok ellenére máris hétezren jelentkeztek, hogy szívesen költöznének a katolikus településre.