Donát
-2 °C
12 °C

Magyar győzelem az azonos neműek táncbajnokságán

2006.10.22. 00:53
Szombaton egész nap küzdöttek a táncosok az első magyar Csárdás kupa elnyeréséért. A Budapesten rendezett világbajnokságon azonos nemű táncospárok léphettek fel.

Megvédte első helyezését a magyar férfipáros az első magyarországi Csárdás kupán, vagyis a szombaton Budapesten rendezett azonos-neműek tánc világbajnokságán. Galambos Gergely és Szelei Róbert Trisztán az Egyesült Államokban tavaly tartott világbajnokságon az első díjat vitték haza. A pár idén a férfi standard tánc kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára, a latint táncokban pedig negyedikek lettek. Küzdelmüket nehezítette, hogy egyikük az utolsó megmérettetés előtt kisebb izomhúzódást szenvedett, de sérülése ellenére végigtáncolta a gálát. A férfiaknál a latin kategóriában német győzelem született.

Az egész napos rendezvényen a társastáncokat kedvelők indultak a nyílt bajnokságon a Csárdás Kupáért, este pedig a Világkupáért küzdöttek. A hagyományos versenyekhez hasonlóan, standard, latin és show-táncokat mutattak be, külön a női és a férfi versenyzők. A döntőbe összesen 18 pár jutott be. Az öttagú zsűri Magyarországról, Németországból, Izraelből, Hollandiából és az Egyesült Államokból érkezett.

Flitter

Köszöntőt mondott Desiré Doubonnet, az esemény egyik támogatója, az egyik budapesti meleg szórakozóhely tulajdonosa. A szervezők elmondták: bár a versenyt azonos nemű párok számára szervezték, ez nem jelenti, hogy csak melegek indulhattak. A résztvevők a tánc iránti szeretetüket és tiszteletüket fejezik ki. Az eseményen részt vett Christine Jansson, az Azonos Neműek Világszövetségének elnöke is, és üdvözölte a magyarországi kezdeményezést.

A táncosok közül inkább a férfiak voltak feltűnőbbek: volt, aki rózsaszín öltönyben lépett a parkettre, de a flitteres, csillogó, merészen kivágott ruhák sem hiányoztak. A hölgyek közül a standard kategória német győztesei viselték a leginkább dekoratív, hófehér öltözetet. A fellépések szünetében Desiré és a meleg klub énekesei és táncosai szórakoztatták a közönséget. A világbajnokságnak jövőre Hollandia ad otthont.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!