Auguszta
-3 °C
2 °C

Tovább tart a káosz a Heathrow-n

2003.07.22. 11:23
Hiába állt helyre a forgalom a Heathrow egyes terminálján, a nemzetközi négyes terminál forgalma továbbra is akadozik, írja a BBC. A British Airways és az illegális munkabeszüntetők tárgyalásait hétfőn elnapolták, a konstruktivitást hiányoló szakszervezetek most bejelentett sztrájkra készülnek.
Bár a British Airways (BA)alkalmazottjai szerdáig felfüggesztették illegális munkabeszüntetésüket, még mindig százak várakoznak hiába a londoni Heathrow repülőtér négyes számú nemzetközi termináljában. Az utasokat - némelyiküket már harmadik napja - hotelekben szállásolta el a légitársaság.

A szakszervezet és a cégvezetés hétfőn este elnapolta tárgyalásait, amit azonban kedden folytatnak. Arra az esetre, ha ezek nem lesznek "konstruktívabbak", a szakszervezet - a BBC híradása szerint - hivatalos munkabeszüntetést fontolgat.

Százezren ragadtak Londonban

A szombat este kezdődött váratlan, illegális sztrájk százezer utast érintett eddig. Hétfő estig csak a belföldi járatok menetrendje állt helyre, a nemzetközi járatok továbbra is késnek. A BA szerint szerdára helyreállhat a menetrend.

"Soha többet nem utazom BA-val" - nyilatkozta a BBC-nek egy felháborodott utas. Hugh Rogers üzletember Washingtonba indult tárgyalni, járatának többszöri ellenőrzése és a légitársaság információi alapján időben érkezett a reptérre. Ott azonban annyit mondtak neki, hogy gépe késik, ezért ha teheti, várakozzon a reptéren kívül.

Félretájékoztatás

Rogers ezután megpróbált becsekkolni a járatra, a kapunál azonban közölték vele, hogy gépe már felszállt. Ráadásul félig üresen, mert a többi utast sem értesítették.

Kártyaveszteség

A dolgozók illegális tiltakozását a BA által bevezetni tervezett új munkakártya váltotta ki. A reptéri dolgozók attól tartanak, hogy az elektronikus kártyák és a forgalmi adatok alapján a "csendesebb időszakokban" többeket hazaküldenének fizetés nélküli szabadságra.