Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Tóba dobták a kisbabát Brazíliában

2006.01.30. 14:59
Egy műanyag zsákban, a tavon lebegve találtak egy kisbabát Brazíliában. A kéthónapos kislányt vasárnap teljesen egészségesen engedték ki a kórházból.

A brazil tévében egy amatőr felvételt mutattak be, amin látszik, ahogy hosszú faággal próbálják kihúzni a vízből a fekete műanyag zsákot, írja az AP. Az akció sikeres volt, a zsákban egy rózsaszínbe öltöztetett kislányt találtak, akinek életét egy kisebb méretű fadeszka mentette meg, ami fenntartotta őt a víz tetején.

Egy pár lett figyelmes a gyereksírásra szombat délután a brazil Pampulha Lagoon nevű tó partján, Belo Horizonte városában, Sao Paulotól északra. "Egy macska hangjához hasonló zajt hallottam" - mondta Jose da Cruz a Globo televíziónak adott nyilatkozatában. "A zaj aztán egyre erősödött, nem hagyott nyugodni" - tette hozzá.

"A gyerek remek állapotban van. Csodával határos, hogy túlélte a meleget, és vízbe sem fulladt" - mondta el Dr. Claudia Guimaraes kezelőorvos.

A brazil hatóságok vasárnap délután letartóztatták a kislány édesanyját, aki tagadta, hogy vízbe dobta gyermekét, számolt be a Globo. A nő azt állítja, hogy egy csoport hajléktalannak adta át a babát, mert nincs elég pénze, hogy felnevelje.